of 59082 LinkedIn

Maastricht Airport kreeg al steun van provincie

De provincie Limburg steunde Maastricht Aken Airport al, door ermee in te stemmen dat geld dat was bedoeld voor investeringen, in te zetten voor het dekken van exploitatietekorten.
4 reacties

Het provinciebestuur van Limburg heeft in januari vorig jaar buiten medeweten van Provinciale Staten om hulp verleend aan vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA).

Tijdelijk voor exploitatieverliezen
Gedeputeerde Staten stemden ermee in geld dat bestemd was voor investeringen, tijdelijk te gebruiken voor het afdekken van exploitatieverliezen tot 1 april 2013. Dat schrijven GS in een brief aan Provinciale Staten. 
De SP heeft hierover vragen gesteld. Die vindt dat dit aan Provinciale Staten had moeten worden gemeld. Maar GS stellen daartoe niet verplicht te zijn bij bedragen tot 1 miljoen euro.

Aanhoudende liguiditeitsproblemen
GS hebben MAA inmiddels voor de tweede keer op rij toestemming gegeven om investeringsgeld te mogen gebruiken voor de exploitatie tot 1 april volgend jaar. De luchthaven heeft naar eigen zeggen 'aanhoudende liquiditeitsproblemen'.
 

De provincie doet geen uitspraken over bedragen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bram op
Het is niet te filmen, toch? En in Twente stevenen we met open ogen op een dergelijk fiasco af onder het motte "Wie Goat Aait Vedan" (om ook maar eens wat regionaals te zeggen).
Door Wim op
Zolang de provincie nog iets van de Essent gelden over heeft kunnen de hobby politici aldaar nog voor sinterklaas spelen en commerciële instellingen zoals het vliegveld sponsoren. Als de centjes op zijn zal de brave limburgse burger wel weer opdraaien voor hun aaibare volksvertegenwoordigers. Dat is pas echt marktwerking.

@ jos Paraat: het is niet alaaf, maar inge dreikräftige alaaf (nederlans: drievoudige alaaf (dat is de alaaf onder de alaven voor zeer uitzonderlijke prestaties)).
Door Cornelis op
met (illegale) staatssteun de aandeelhouders tevreden houden.
Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Nee, de provincie niet. Maar vanmorgen op radio 1 circuleerde al een bedrag van 40 miljoen.
Alaaf!

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners