of 59206 LinkedIn

Lokale subsidies voor Maastricht Airlines

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines begint met 60 werknemers en 2 vliegtuigen. Binnen het jaar moet er een derde vliegtuig zijn.
1 reactie

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines krijgt ruim 3 ton subsidie van de gemeente Maastricht en de provincie Limburg. De gemeente Maastricht geeft 100.00 euro subsidie aan de maatschappij die vanaf 25 maart gaat vliegen vanaf Maastricht Aachen-Airport.

Banen
Voorwaarde is dat er minimaal 100 banen komen voor mensen uit de regio, de maatschappij Maastricht Airlines blijft heten en de naam van de stad op de logo's op de vliegtuigen te zien is. De provincie betaalt ruim 230.000 euro voor de opleiding van vliegers en cabinepersoneel.

Berlijn en München

De partijen hebben dat donderdag bekendgemaakt. Maastricht Airlines begint met 60 werknemers en 2 vliegtuigen. Binnen het jaar moet er een derde vliegtuig zijn. De belangrijkste lijnvlucht is Schiphol-Maastricht. Andere bestemmingen zijn Berlijn en München en vanaf 2014 ook Parijs, Londen en Kopenhagen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frans op
De oprichter van Maastricht Airlies is een grote fantast die eerder al failliet ging met Denim Air en Amsterdam Airlines. Daarnaast is een binnenlandse verbinding van Maastricht naar Amsterdam al tig keer eerder mislukt, geen markt voor. Kortom deze subsidie is weggegooid belastinggeld.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners