of 62236 LinkedIn

Lekkende toren Emmeloord blijft geld kosten

Door nog eens bijna 800.000 euro in de Poldertoren te steken, hoopt de gemeente Noordoostpolder een einde te maken aan de vele lekkages.
Bron: Google Streetview
Reageer
Door nog eens bijna 800.000 euro in de Poldertoren te steken, hoopt de gemeente Noordoostpolder voor de komende 10 jaar grotendeels een einde te maken aan de vele lekkages in de bekendste toren van Emmeloord. 

Hardnekkig lek
Het gebouw is door de lekkages zwaar verliesgevend. De gemeente presenteerde woensdag meerdere opties voor de Poldertoren, die de polderbewoners handenvol geld kostte. Ruim 4 miljoen werd er al geïnvesteerd in een verbouwing, maar dat geld spoelde met het lekwater weer net zo hard weg. De huidige waarde van de toren wordt geschat op slechts 450.000 euro. Verkoop lijkt daarmee op dit moment uitgesloten.

Slechte reputatie
Een andere optie is de toren volledig opknappen voor 3,5 miljoen euro, maar de vraag is of dat geld terugverdiend kan worden. Door de vele problemen blijven huurders nu massaal weg en legt de gemeente juist geld toe op de exploitatie. Die reputatie zal de Poldertoren nog lang achtervolgen, zo is de verwachting.

Uitsluitsel in maart
De verschillende opties werden onderzocht in opdracht van de gemeenteraad. Die spreekt zich op 25 maart uit over de beste optie voor de Poldertoren.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.