of 59082 LinkedIn

KvK Den Haag roept gemeenten op tot actie

Reageer
De Kamer van Koophandel Den Haag roept lokale overheden op de vergunningverlening te versnellen en geplande investeringen eerder te doen. Dit om ondernemers tegemoet te komen in hun strijd tegen de gevolgen van de kredietcrisis.

Financiële problemen
De Kamer van Koophandel Den Haag zegt steeds meer geluiden te horen van ondernemers die in financiële problemen komen. De economische effecten zullen zich volgens de KvK met name in het eerste kwartaal van 2009 laten voelen. Daarom roept de Kamer van Koophandel lokale overheden op de vergunningverlening te versnellen en geplande investeringen met prioriteit te starten om economische daling tegen te gaan de vergunningverlening en geplande investeringen. In verschillende gemeenten in de regio zijn achterstanden bij het verwerken van vergunningsaanvragen.

 

Bouwvergunningen
Ook verzoekt de Kamer om toepassing van de Lex Silencio (Positivo) voor bouwvergunningen. Dit houdt in dat bij reguliere procedures na het verstrijken van de beslistermijn van acht weken, eenmaal verlengd met zes weken, de omgevingsvergunning van rechtswege conform de aanvraag wordt verleend.

 

Werkzoekenden
Daarnaast roept de Kamer gemeentes op eigen geplande investeringen en uitgaven niet te laten liggen maar ook met prioriteit te starten. Hiermee kan de bedrijfseconomische schade in de regio beperkt worden wat uiteindelijk leidt tot minder faillissementen en ontslagen. Indirect zullen hiermee minder werkzoekenden aankloppen voor een uitkering bij de CWI’s.

Lees meer in het Dossier Overheden in financiële crisis.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners