of 64621 LinkedIn

'Kosten vertraging ss Rotterdam voor Woonbron'

1 reactie
De kosten die ontstaan doordat de oplevering van het klassieke stoomschip de SS Rotterdam vertraging oploopt, komen voor rekening van Woonbron, maar hebben geen gevolgen voor bewoners van de complexen van deze woningcorporatie.

Vermogen
Het is niet te verwachten dat Woonbron door de uitgestelde oplevering continuïteitsproblemen krijgt op kortere of langere termijn. 'Er mag van uitgegaan worden dat het eigen vermogen toereikend is om het financieel nadeel, ontstaan door de vertraging, intern te financieren', zo schrijft minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken maandag op Kamervragen. De externe toezichthouder Hans Zwarts blijft door de vertraging drie maanden langer aan. Volgens Van der Laan heeft Zwarts ermee ingestemd tot 1 januari volgend jaar toezichthouder te blijven.

 

Herstelwerkzaamheden
Het is nog onduidelijk wanneer de ss Rotterdam opengaat voor publiek. Het stoomschip zou aanvankelijk op 27 juli de deuren openen, maar die datum werd niet gehaald. Het ss Rotterdam keerde vorig jaar zomer na jaren van herstelwerkzaamheden terug in 'haar' thuishaven. Na de terugkeer kreeg het voormalig vlaggenschip zijn vaste plek aan de kade van het schiereiland Katendrecht. Het heeft een hotel, restaurants, bars, veertien zalen, een theater, vergaderruimtes, winkels en een congresruimte.

 

Omstreden
De Rotterdam is niet geheel onomstreden. Het vaartuig kwam in opspraak doordat eigenaar Woonbron er veel meer geld in moest investeren dan geraamd. Het kost nu ruim 200 miljoen euro. Doordat het schip later opengaat dan gepland, zijn bijeenkomsten van diverse bedrijven en organisaties afgezegd. Van der Laan schrijft dat er gesprekken plaatsvinden met ondernemingen, die zich hebben verbonden aan het schip. Of er sprake is van schade is erg verschillend per ondernemer, aldus de minister.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W. Wilkens (schrijvende) op
Hoe staat het verder met het opknappen van de woningen in achterstandswijken?
Het achterstallig onderhoud aan de woningwetwoningen al bij?