of 59082 LinkedIn

Kerkrade schiet noodlijdend Roda JC te hulp

De gemeente gaat aan ozb-belasting 100.000 euro betalen vanaf 2009. Ook gaat de huur voor het stadion vanaf 2009 met 300 duizend euro per jaar omlaag.
4 reacties

Roda JC gaat minder huur betalen voor het stadion in Kerkrade. Nu betaalt Roda nog 1,1 miljoen euro per jaar, maar dat wordt met terugwerkende kracht tot 2009 800.000 euro. Dat besloot de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond.

Nieuwe directeur stadion

Daarnaast betaalt de gemeente aan ozb-belasting sinds 2009 100.000 euro. Voorwaarde is dat de directeur van Roda JC niet langer ook directeur is van het Parkstad Limburg Stadion. Dat laatste wordt iemand van de gemeente.


87 procent aandelen
Kerkrade heeft groot belang bij het voortbestaan van de in zwaar weer verkerende club. De gemeente heeft ruim 87 procent van de aandelen van het stadion. ,,Als de club nu zou omvallen, zit de gemeente opgezadeld met een schuld van 21 tot 22 miljoen euro'', zei verantwoordelijk wethouder Dion Schneider woensdag.

PSV
Eerder werd de gemeente Eindhoven op de vingers getikt door de Europese Commissie omdat het de grond onder het stadion van PSV had gekocht terwijl niet duidelijk was of het om een marktconform bedrag ging. Eindhoven vecht die uitspraak aan bij de Europese rechter in Luxemburg  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Voor het betaalde voetbal is er maar één oplossing:
1. breng alle vaste kosten met een (laag) basissalaris voor trainers en spelers ten laste van de inkomsten.
2. als er dan nog geld overblijft delen de trainers en spelers mee in de resterende (over)winst.
Alleen zo creëer je nog sluitende begrotingen. Zonder dergelijke maatregelen is er over 10 jaar weinig meer over van het betaalde voetbal in Nederland.
Door Fred (interim controller) op
Als je het puur economisch bekijkt dan is de enige oplossing om de zaak op de fles te laten gaan. In feite is de gemeente nu met publiek geld uitstel aan het kopen om te voorkomen dat de miljoenen last nu ten laste van begroting komt. De vraag die hierbij erg belangrijk is of de controllerend accountant uit voorzichtigheidsprincipe en een getrouw beeld van de jaarrekening moet weergeven deze oplossing kan accepteren. Mijn inziens is de kans klein dat de accountant dit mag accepteren op basis van zijn beroepsregels. Bij het opstellen van de jaarrekening kan dat dus wel spannend worden.
Door J. Hak op
Weer een gevalletje staatssteun, ditmaal door gemeente kerkrade
Zou het nieuws uit Eindhoven nog niet zijn doorgedrongen in Zuid-Limburg ?
Door Easymoney (Financiën) op
Een voetbalclub houdt de gemeente kerkrade in gijzeling. Schitterend. De burgers van Kerkrade en de gemeente zijn het zelf schuld. Had je er niet aan moeten beginnen.
Als de voetbalclub omvalt, zit de gemeente opgezadeld met een schuld van 21 tot 22 miljoen euro. Ik wil niet vervelend zijn, maar als de banken geen geld willen geven, en de club kan haar niet aan haar verplichtingen voldoen, dan is de club dus al OMGEVALLEN.
Het aantal inwoners is bijna 50.000 dus ongeveer 440 per inwoner. Oh, ja een deel van de huur en OZB moet de buger ook betalen.
Wie van het bestuur en management gaat nu zijn conclusies trekken? Of toch maar weer de boel recht praten en de burger opzadelen met stevige rekening?

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners