of 59130 LinkedIn

Kamer wil af van 'klaagsubsidie' discriminatie

De Tweede Kamer wil af van de 'klaagsubsidie' voor plaatselijke instanties waar mensen kunnen klagen over discriminatie. Sommige zogenoemde antidiscriminatievoorzieningen (ADV) krijgen van de gemeente namelijk betaald per klacht.
4 reacties

De Tweede Kamer wil af van de 'klaagsubsidie' voor plaatselijke instanties waar mensen kunnen klagen over discriminatie. Sommige zogenoemde antidiscriminatievoorzieningen (ADV) krijgen van de gemeente namelijk betaald per klacht.

Perverse prikkel
GroenLinks en PvdA spreken over een perverse prikkel. Zij kregen donderdag een meerderheid achter zich voor hun oproep aan het kabinet om deze manier van subsidie af te schaffen. Het kabinet zou in overleg met de gemeenten moeten zoeken naar een andere manier om ADV's te financieren.

Vertekend beeld
'Door geld te betalen voor elke klacht ontstaat een perverse prikkel om zo veel mogelijk klachten te verzamelen. Dat kan nooit de bedoeling zijn', aldus Nevin Özütok van GroenLinks. 'Niet alleen geeft dat een vertekend beeld van de hoeveelheid discriminatie, maar bovendien kost dit extra belastingcenten.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Zwaantje (Kadermedewerker WMO) op 7 juli 2017 07:42 Uw visie lijkt geënt op het zorgmodel van de wieg tot het graf. Als iedereen die zich in dit land op een of andere manier gediscrimineerd voelt (ja, voelt dus onderbuik), zich zou melden dan is er geen tijd meer voor het normale werk. Overigens is discriminatie op zich logisch. Er wordt bijv. volop geroddeld (zeker in de ambtelijke wereld)enz. Dat is ook een (erge) vorm van beschadiging. Gelukkig, ligt de Klaagmuur niet in Nederland alhoewel je soms anders zou denken. Inderdaad, zoals Vreeswijk stelt, meld je bij de Politie en verder niet zeuren.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Als burgers zich gediscrimineerd voelen kunnen ze zich bij de politie melden en die bepaalt dan wel of er sprake is van een strafbaar feit.
Door Ivo op
Maar een bedrag per inwoner of arbeidsplaats heeft de perverse prikkel op meer klagen niet.
Door Zwaantje (Kadermedewerker WMO) op
Er zijn gezien de recente onderzoeken naar discriminatie op de arbeidsmarkt van mensen met een Niet-Nederlandse achtergrond en zwangerschapsdiscriminatie voldoende redenen om mensen die dit overkomt te helpen. Daar hoort een passende financiering bij en ruimte om meer in de preventieve sfeer te doen.