of 64621 LinkedIn

Is burgemeester Roep van Vlissingen nog te handhaven?

De fracties in de Vlissingse gemeenteraad hebben nog geen eensluidend oordeel over het aanblijven of vertrekken van burgemeester Roep, die onder vuur ligt vanwege zijn declaraties.
7 reacties

De gemeenteraad van Vlissingen is verdeeld over de positie van burgemeester René Roep, die door zijn declaratiegedrag in opspraak is geraakt. Fractievoorzitter Lou Waterman van de PSR, één van de grootste fracties, laat weten dat ,,zijn partij neigt naar de conclusie dat Roep zo veel schade heeft opgelopen dat diens positie ,,niet is te handhaven’’.

Declaratiegedrag
De gemeenteraad bespreekt donderdag een rapport van een raadscommissie over het declaratiegedrag van Roep en andere (oud-)collegeleden. In het maandag openbaar gemaakte rapport staat onder meer dat Roep onterecht huisraad heeft gedeclareerd. Ook krijgt Roep het verwijt dat hij de regels voor het indienen van declaraties veranderde, zonder de raad daarover in te lichten.


Motie van wantrouwen

Over het steunen van een mogelijke motie van wantrouwen tegen Roep wil Waterman zich nog niet uitlaten. ,,Onze fractie moet daarover nog een definitief standpunt innemen. Maar eigenlijk gaan we ervan uit dat de burgemeester nog voor de raadsvergadering laat weten dat hij de eer aan zichzelf houdt.'' Groen Links is er al uit. ,,We denken niet dat de burgemeester Vlissingen uit deze moeilijke periode kan halen’’, stelt fractievoorzitter Alex Soplantila. ,,Het is daarom beter dat hij vertrekt.’’

Zeer kritisch

Van de PvdA mag de CDA-burgemeester blijven. ,,Uit het rapport blijkt niet dat de burgemeester bewust heeft gehandeld om meer geld te krijgen’’, zegt fractievoorzitter Jan Koopman. Het standpunt van de LPV, de grootste raadsfractie, is nog onduidelijk. In de laatste raadsvergadering was die partij zeer kritisch over het declaratiegedrag van Roep.

Raadsvergadering
De POV en het CDA doen er voorlopig het stilzwijgen toe. ,,Het debat moet niet in de media, maar in de raadsvergadering worden gevoerd. Dat zijn we aan de burgers verplicht’’, aldus CDA-fractievoorzitter Rijnco-Jan Suurmond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
De vraag stellen is hem beantwoorden..........
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Afhankelijk van hoe serieus we ons bestuur nog moeten nemen..... De maatschappij voelt zich in ieder geval door zulke "vertegenwoordigers" flink genomen! Nog maar niet te spreken van al degenen die wel eens op de vingers is getikt vanwege een foutje in de declaratie, een suikerzakje of een pen....
Het lijkt er bijna wel op dat de voorwaarden om het kunnen worden van bestuurder, een hoge graad van narcisme, ongevoelig voor het mijn en dijn en een goed old boys-netwerk is....
Wegwezen en gewoon juridisch vervolgen zoals dat ook bij een ander gebeurt en niet weer naar een andere comfortabele positie doorschuiven!
Wij stellen niet de regels, dat doen zij, dan mag op zijn minst verwacht worden dat deze groep zich er ook aan weet te houden. Onbewust? BS!
Door C. de Boer (manager) op
Geen discussie over mogelijk. Alle gedragscode met voeten getreden. Kan niet gehandhaafd worden. Straks ook niet als invaller voor een andere bestuurder die over de schreef gaat.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Hij heeft kapitale blunders gemaakt door op of over de rand declaraties in te dienen en zich bij de verantwoording in de raad dat in de schoenen schoof van het personeel. Nog kwalijker is dat hij eigenmachtig de declaratieregels heeft veranderd en die in een ouwe jongens krentenbrood circuit heeft gebracht. Zo'n burgemeester heeft geen enkel gezag meer, niet binnen de organisatie en binnen Vlissingen al helemaal niet.
Door P. Pluim op
Weg met die vent.
Had al weg moeten zijn.
En strafrechtelijk vervolgen.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Opstappen is nog wel het minste, daar zou de raad niet verdeeld over moeten zijn. Hooguit over de vraag of er aangifte gedaan zou moeten worden.
Door Eric Immink op
Zit die charlatan nog steeds op zijn plek dan? Daadkrachtig bestuur is waar dit land behoefte aan heeft.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners