Advertentie
financiën / Nieuws

Inspraakronde over toekomst Groningen Airport Eelde

De vijf aandeelhouders van Groningen Airport Eelde willen van de politiek, het bedrijfsleven en mensen die in de noordelijke provincies wonen een oordeel over de drie scenario's. Ze worden toegelicht op de website toekomstgroningenairporteelde.nl. Vanaf donderdag kan daar een maand lang worden gereageerd.

06 oktober 2016

Als Groningen Airport Eelde wordt uitgebreid tot dé toegangspoort voor het Noorden met vooral meer commerciële vluchten, dan kan die investering uiteindelijk veel geld opleveren. De twee alternatieven, doorgaan als klein, recreatief vliegveld of als luchthaven speciaal voor vakantievluchten, kosten allebei vele tientallen miljoenen.

Oordeel

Dat blijkt uit onderzoek dat donderdag is gepresenteerd. De vijf aandeelhouders van Groningen Airport Eelde willen van de politiek, het bedrijfsleven en mensen die in de noordelijke provincies wonen een oordeel over de drie scenario's. Ze worden toegelicht op de website toekomstgroningenairporteelde.nl. Vanaf donderdag kan daar een maand lang worden gereageerd. De aandeelhouders zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen, Groningen en Tynaarlo. In 2015 maakte een recordaantal passagiers gebruik van het vliegveld: zo'n 210.000. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

g van dijk
na het vervallen van airport twente zou het van groot belang kunnen zijn voor het bedrijfsleven en voor de mensen in het noorden en oosten van ons land om niet afhanggelijk te zijn van het grote en onpersoonlijke schiphol
alzaidi / geoloog
vliegveld eelde moet worden uitgebreid naat meer bestemingen.
j. visser / pensioneerd
er had flink bezuinigd kunnen worden als iedereen verstandig had gereageerd dat een baanverlenging geen zin had en maar beter dit vliegveld dat nooit winstgevend kan worden opruimen en het terein gebruiken voor woningbouw en een nieuwe vliegbasis op lauwersoog vg .j.v
H.H. Hinders / Burger provincie Drenthe en oud medewerker gemeentelijke overheid
Bijzonder verheugd op positieve aandacht over verdere ontwikkeling van het enige vliegveld in het noorden middels de noodzakelijke investeringen. Ik hoop dat het hier niet bij blijft. Laat de landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek met het bedrijfsleven de ontwikkeling van het gehele noorden op middellange en lange termijn in ogenschouw nemen. Randstedelijk gebied loopt vol. Het is nu de kans om een toekomst visie te ontwikkelen voor een noordelijk stedelijk gebied Groningen - Leewarden- Assen met uitlopen naar Drachten- Veendam en Delfzijl. De infrastructuur mbt openbaar vervoer( hoge snelheidslijn), verdubbeling van wegen en verdere ontwikkeling van de Eemshaven is van cruciaal belang. Het noorden heeft een fantastisch en belangrijke achterland w.o. Duitsland, Polen, Scandinavische landen en de Baltische staten. Als de overheden hiervoor de voorwaarden scheppen, dan zou dit kunnen betekenen dat grotere bedrijven met belangrijke beslissende bevoegdheden zich hier dan vestigen. Hier door zijn hogere opgeleiden minder geneigd zijn om naar het westen te vertrekken. Economisch is het een impuls om heelveel werkgelegenheid te creëren en te behouden. Heel belangrijk voor het noorden. Sociaal gezien is het voor heelveel inwoners ook van zeer groot belang. Politiek en bedrijfsleven zet hierop in want dit is een niet te missen kans. Blijf niet hangen in partijpolitieke en persoonlijke belangen, want die zijn maar van korte duur. Voorkom weer het instellen van vele commissies en werkgroepen, want dat geeft alleen maar vertraging en wordt hiermee alleen maar aangegeven dat men iets niet wil of wil uitstellen. Oproep aan politici en bedrijfsleven:
Ga er voor, want dit is een niet te missen kans. Het noorden zal helemaal opbloeien zowel economisch, sociaal en cultureel. Ook persoonlijk zal dit een positieve ontwikkeling geven. Leve het vliegveld airport Groningen-Eelde en het hele noordelijk gebied.
Advertentie