of 64621 LinkedIn

Haren-rapport levert Cohen 35.000 op

Job Cohen verdiende met zijn onderzoek naar de Facebookrel in Haren 35.000 euro, blijkt uit de offerte die de gemeente Haren openbaar heeft gemaakt.
6 reacties

Job Cohen kreeg voor zijn onderzoek naar de Facebook-rellen in Haren ruim 35.000 euro. De overige vier leden van de commissie-Cohen verdienden 5750 euro, zo blijkt uit de offerte die de gemeente Haren donderdag openbaar heeft gemaakt.

Bezwaarcommissie
De gemeente deed dit nadat RTV Noord en het Dagblad van het Noorden naar een onafhankelijke bezwaarcommissie waren gestapt, omdat ze duidelijkheid wilden over de kosten van het onderzoek. Die commissie adviseerde de kosten openbaar te maken.

Vier ton
Er was al bekend dat het onderzoek, dat gebeurde op verzoek van politie, justitie en de gemeente Haren, bijna 400.000 euro kostte. Uit de offerte blijkt dat Cohen 325 euro per vergadering kreeg. Voor zijn extra taken als voorzitter, zoals het opstellen van het hoofdrapport, kreeg hij 27.750 euro. De andere leden kregen 250 euro per bijeenkomst, waarvan er in totaal 23 waren. Voor communicatie over het rapport is in de offerte een bedrag van 18.500 euro gereserveerd.

Grootste deel naar onderzoekers

Van de 400.000 euro ging het grootste deel naar onderzoekers die door de commissie werden ingezet. Het onderzoek, dat vijf maanden in beslag nam, leidde tot een driedelig rapport over onder anderen het optreden van de overheid en de rol van sociale en traditionele media bij de rellen. Rob Bats, die ten tijde van de rellen burgemeester was van Haren, besloot na de presentatie van het vernietigende rapport zijn functie neer te leggen.

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Herke op
4 ton, bijna een miljoen gulden, is een hoop geld voor een flutonderzoekje.
Door ernst (ambtenaar) op
Wat Cohen heeft gekrgen is vergelijkbaar met een advocaat of accountanttarief. De huidige brugemeester van A'dam van der Laan verdiende als advocaat van zijn eigen bureau flink meer en is toch burgemeester geworden. Hou toch eens op met dat gezeur over de salarissen van bestuurders!
Allemaal jaloers gezeur. Zorg dat je het ook kunt en ga het doen als je jezelf zo goed vindt!
Door d.kuipers (friese burger) op
Ja, zo hou je de economie wel opgang! Tenminste die van J. Cohen uit Amsterdam..........
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Lekker gauw in de pocket zo'n modaal jaarsalaris echt van nivelleren is een feest voor deze socialist.
Door A.M.B. te Naar op
Ik denk dat als je 5 studenten dit als afstudeeropdracht had laten doen, ze met dezelfde conclusies waren gekomen. Dat had 4 ton gescheeld.
Door El op
kan @easymoney dit ff narekenen, ik mis nog
3 ton..