Advertentie
financiën / Nieuws

Haarlem heeft meest gevarieerde winkelcentrum

Haarlem heeft met 68 winkelsoorten het meest gevarieerde winkelaanbod in het centrum. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.

02 januari 2013

Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sportzaken verdwijnen
De binnensteden van Apeldoorn en Middelburg staan met respectievelijk 67 en 66 verschillende soorten zaken op de tweede en derde plaats. Sinds de vorige meting in 2008 kregen 's lands meest diverse winkelcentra er vooral zaken bij die zijn gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, groenten, natuurvoeding en reformartikelen. Vertrokken zijn met name sportzaken en verkopers van onder meer wasmachines, en verf en behang, aldus het CBS.


Nijmegen zakt af

Vier jaar geleden riep het statistiekbureau de binnenstad van Nijmegen nog uit tot meest diverse winkelbuurt. Die telde toen 66 soorten winkels. Dat is inmiddels teruggelopen tot 64, waardoor Nijmegen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst.

Gemiddeld 63,3 winkelsoorten
In 2012 hadden de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan de 61,8 soorten in 2008.

Afbeelding 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Kijk maar eens hoeveel winkels er in Haarlem te huur en te koop staan. Zo goed gaat het echt niet met de winkelstand daar.
Advertentie