Advertentie
financiën / Nieuws

Haagse ondernemers vrijgesteld van ozb

Startende ondernemers in Den Haag hoeven vanaf volgend jaar de eerste 5 jaar dat hun zaak bestaat geen onroerendezaakbelasting (ozb) te betalen.

26 oktober 2011

Startende ondernemers in Den Haag hoeven vanaf volgend jaar de eerste 5 jaar dat hun zaak bestaat geen onroerendezaakbelasting (ozb) te betalen. Dat bevestigde de gemeente woensdag na berichtgeving in De Telegraaf.

De gemeente wil hiermee starters helpen die een pand huren voor hun onderneming, aldus wethouder Sander Dekker (Financiën, VVD). ,,Beginnende ondernemers komen vaak moeilijk uit de startblokken.

Starten en stoppen
De helft beëindigt binnen 5 jaar zijn bedrijf weer.'' Hij denkt dat ongeveer 1500 ondernemers voor de regeling in aanmerking komen. De maatregel stond al in het collegeakkoord, maar nu heeft de gemeente de spelregels vastgesteld. Voor een horecaondernemer kan het jaarlijks 250 euro schelen, voor een starter die een ruimte huurt in een bedrijfsverzamelgebouw circa 45 euro.
 

De gemeente is naar eigen zeggen de eerste in Nederland die zo beginnende ondernemers tegemoetkomt. Voor de compensatieregeling is per jaar 500.000 euro beschikbaar.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Mijn mening
Lijkt wel weer zo'n verkapte vorm van goeie sier maken met andermans geld.
Jan
Volgens mij staat de wet dit soort onderscheid niet toe.
Advertentie