Advertentie
financiën / Nieuws

Grote steden maken parkeren weer duurder

Alleen in Rotterdam zijn de duurste plaatsen goedkoper geworden. In Amsterdam zijn automobilisten met een uurtarief van 5 euro het duurste uit.

13 juli 2012

De tarieven voor parkeren op straat blijven stijgen. In het centrum van de 30 grote steden zijn de parkeerplaatsen in de afgelopen 4 jaar gemiddeld 15 procent duurder geworden.

5 euro per uur
Alleen in Rotterdam zijn de duurste plaatsen goedkoper geworden. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Consumentenbond. In Amsterdam zijn automobilisten met een uurtarief van 5 euro het duurste uit, een stijging van 4 procent. Daarna volgen Utrecht, met een uurtarief van 4,26 euro (toename van 8 procent), en Hilversum, waar het tarief met 21 procent steeg tot 3,40 euro. In Rotterdam daalden de parkeerkosten met 10 procent naar 3 euro per uur.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bas / logicus
Een stad was oorspronkelijk bedoeld als een woon en leef omgeving voor de bevolking. De overheid negeert dit belangrijke gegeven omdat ze niet willen bezuinigen op zaken die er niet toe doen. De overheid blijkt vergeten dat de meest belangrijke factor die bepaald of een stad levensvatbaar is of blijft een goede bereikbaarheid is. Een goede bereikbaarheid is namelijk cruciaal voor de in standhouding van de sociale cohesie. Als die wegvalt - en daar is de aanzet enkele decennia geleden al toe gegeven – dan zal er, een met het blote oog waarneembare, toename te zien zijn van vereenzaming, criminaliteit en verpaupering. Krampachtig probeert de overheid om op een gemanipuleerde wijze te doen lijken alsof het met die criminaliteit wel meevalt en er zelfs sprake is van een afname. Maar dat is slechts een illusie daar de politie meer dan de helft van de aangevers onverrichter zake weer heen stuurt. Doordat politie en justitie niet adequaat optreden en inmiddels ook hun imago als onbetrouwbaar bekent staat nemen veel mensen niet eens meer de moeite om aangifte te doen. Hetgeen min of meer betekent dat er in werkelijkheid slechts nog in 20% van de gevallen een aangifte geschied. In een operatief goed functionerende samenleving heeft alles een samenhangend verband met elkaar. In onze huidige samenleving (de laatste dertig jaar) is de samenhang gescheiden en verdeeld in kleine onafhankelijke koninkrijkjes die – uit eigenbelang of uit postmoderne onkunde - niet verder kijken dan de schutting. Hierdoor bevat nu elk losstaand koninkrijk een vuilnisbelt die ze ook nooit meer zelfstandig kunnen oplossen. En zolang dat als deze verzelfstandigde koninkrijkjes zelfstandig blijven zullen de problemen in proportie blijven toenemen.
Advertentie