of 60264 LinkedIn

Grote gemeenten stimuleren sport meer

Gemeenten met meer dan 50.000 inwoners geven meer uit aan het stimuleren van sport dan kleinere gemeenten. Gemiddeld geven gemeenten 59 euro per inwoner per jaar uit aan sport.
Reageer

Gemeenten met meer dan 50.000 inwoners geven meer uit aan het stimuleren van sport dan kleinere gemeenten. Gemiddeld geven gemeenten 59 euro per inwoner per jaar uit aan sport.

Monitor 

Dat komt neer op 1,6 procent van alle uitgaven van de gemeenten. In totaal gaat het om een bedrag van 1.056 miljoen euro. Dit blijkt uit de zogeheten Monitor Sportuitgaven gemeenten 2017 van het Mulier Instituut, dat zich bezighoudt met sociaal-wetenschappelijk onderzoek naar sport. In de studie is gebruikgemaakt van financiële gegevens van gemeenten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Sportvoorzieningen

De uitgaven per inwoner liepen iets terug ten opzichte van het jaar ervoor, toen het bedrag uitkwam op 65 euro. Van de uitgaven aan sport is 71 procent bedoeld voor bouw, onderhoud en exploitatie van sportvoorzieningen. Andere uitgaven worden gedaan om sportdeelname te stimuleren, zoals het organiseren van sportactiviteiten voor specifieke groepen en subsidies aan individuen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners