Advertentie
financiën / Nieuws

Groningen wil geld voor risico's aardbevingen

Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen, vindt dat het Rijk geld moet geven om de risico's van aardbevingen door gaswinning te vergoeden, zo heeft hij aan minister Henk Kamp van Economische Zaken laten weten.

28 januari 2013

De Veiligheidsregio Groningen heeft maandagochtend bij minister Henk Kamp van Economische Zaken geld gevraagd om zich te wapenen tegen toenemende risico’s door gaswinning.

Informatievoorziening verbeteren
De burgemeester van Groningen en voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, Peter Rehwinkel, vroeg Kamp ook om de informatievoorziening te verbeteren. Dat maakte Rehwinkel maandag bekend.

Extra financiële middelen
Kamp bekijkt de verzoeken en spreekt later opnieuw met Rehwinkel. Tijdens het gesprek op het gemeentehuis van Loppersum, waarbij ook burgemeesters van omliggende gemeentes en vertegenwoordigers van de provincie en waterschappen aanwezig waren, vroeg Rehwinkel om extra financiële middelen.

Snel voorbereiden
Volgens Rehwinkel kunnen zwaardere aardbevingen zorgen voor instortingsgevaar van panden en bestaat de kans dat dijken doorbreken. ,,We moeten ons nu snel voorbereiden op de ernstige risico's en dat kost geld'', zei hij.

Aardbevingen heviger
Kamp wil ook kijken of hij de Veiligheidsregio Groningen kan ondersteunen met meer expertise. De Veiligheidsregio kreeg vrijdag van Kamp te horen dat aardbevingen als gevolg van gaswinning in Groningen de komende jaren heviger kunnen worden. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie