of 59082 LinkedIn

Grensregio’s werken nauwer samen met Duitsers

De provincies en regio’s in Oost-Nederland gaan nauwer samenwerken met de Duitse overheden aan de andere kant van de grens. Met de samenwerking moet de economie en werkgelegenheid van de grensregio verder worden gestimuleerd.

De provincies en regio’s in Oost-Nederland gaan nauwer samenwerken met de Duitse overheden aan de andere kant van de grens. Met de samenwerking moet de economie en werkgelegenheid van de grensregio verder worden gestimuleerd.

Memorandum

De provincies Gelderland en Overijssel, de regio’s Achterhoek en Twente en de Duitse Kreisen Warendorf, Coesfeld, Steinfurt en Borken, de stad Münster en de Bezirksregierung Münster hebben daarover vrijdag een gezamenlijk memorandum ondertekend. De gemeenten, regio’s en provincies willen veel nauwer samenwerken op het gebied van economie en arbeidsmarkt, onderwijs, mobiliteit en infrastructuur. Zo willen de partijen dat er een gemeenschappelijke economische strategie voor de hele grensregio wordt ontwikkeld en dat grensoverschrijdende verkeersverbindingen en het fietspadennetwerk zullen worden uitgebreid. De partijen aan weerszijden van de grens willen ook meekijken bij het vergeven van ov-concessies om zo de vervoersverbindingen over de grens te verbeteren, en betrokken blijven bij de ontwikkeling van luchthavens in de regio.

 

Intensivering

Volgens de Overijsselse gedeputeerde Annemieke Traag (Energie, Milieu en Europa, D66) is de ondertekening een bewijs van succesvolle internationale samenwerking op lokaal en regionaal niveau. ‘De afgelopen jaren hebben we de grensoverschrijdende samenwerking geïntensiveerd. We hebben geïnvesteerd in relaties over en weer en houden in onze plannen steeds meer tekening met de belangen over de grens. Nu zetten we de volgende stap in de vorm van een concrete gezamenlijke inhoudelijke samenwerkingsagenda. Wij willen hiermee een voorbeeld zijn voor andere grensregio’s in Nederland.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Wat een gezwets in de ruimte. Misleiding en boerenbedrog. Er wordt al jaren gepraat over samenwerking. Vooral door duurbetaalde lieden die dit graag koppelen aan lunchbesprekingen in dure restaurants. Tot nu toe niets bereikt en geen enkel resultaat. Zelfs heb ik hier in de Achterhoek geen nieuw fietspad kunnen ontdekken. Wel veel extra overbodige rotondes en enkel spoor naar Arnhem en Zutphen. En natuurlijk lange files bij Zevenaar en Duiven en het vertrek van HBO onderwijs en studenten. DIe mevrouw Traag doet in elk gevAl haar naam eer aan. Het gaat zeer TRAAG allemaal.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners