of 61441 LinkedIn

Goedkope lening om sportfaciliteiten te verduurzamen

Sportverenigingen kunnen vanaf vandaag voor het verduurzamen van hun accommodatie bij BNG Bank aankloppen voor een goedkope lening.

Sportverenigingen kunnen vanaf vandaag voor het verduurzamen van hun accommodatie bij het BNG Duurzaamheidsfonds aankloppen voor een goedkope lening.

Tot 500.000 euro

Bijvoorbeeld sporthallen, zwembaden en clubhuizen komen in aanmerking voor een bijdrage uit het BNG Duurzaamheidsfonds van 10.000 tot 500.000 euro. ‘Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine, tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis’, schrijft het fonds. Het rentetarief is 1,95 procent.

 

Waarborg

Sportverenigingen die een waarborg hebben gekregen van Stichting Waarborgfonds Sport (SWS), eventueel aangevuld met gemeentegarantie, komen in aanmerking voor de Sportlening. BNG Duurzaamheidsfonds en SWS kondigden de lening vandaag aan tijdens het jaarcongres van NOC*NSF.

 

Verduurzaming sport

Deze uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds hoort bij de ‘Routekaart Verduurzaming Sport’ die vandaag ondertekend is door onder meer NOC*NSF, de Vereniging Sport en Gemeenten en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hier is meer informatie te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Een geldlening tegen 1,95% is voor sportverenigingen interessant als het gaat om een langdurige geldlening (meer dan 20 jaar). In het andere geval zijn er op 'de financiële markt' vast wel geldleningen af te sluiten tegen lagere percentages.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners