of 59130 LinkedIn

Gemeenteraad Amsterdam wil prins Bernhard horen

De gemeenteraad Amsterdam wil prins Bernhard aan de tand voelen over beleggingen in vastgoed in de hoofdstad. Een meerderheid van de raad is voor een hoorzitting over de huizenmarkt,
6 reacties

De gemeenteraad Amsterdam wil prins Bernhard aan de tand voelen over beleggingen in vastgoed in de hoofdstad. Een meerderheid van de raad is voor een hoorzitting over de huizenmarkt, waarvoor Bernhard ook zal worden uitgenodigd. Dat bevestigt PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman na berichtgeving van Het Parool.

349 panden
De hoorzitting is bedoeld om beter zich te krijgen op de 'methodes waarmee het grote geld grip krijgt op de huizenmarkt’, legt Moorman uit. Aanleiding is een reeks artikelen in Het Parool waaruit blijkt dat een kleine groep investeerders steeds meer Amsterdams vastgoed in handen krijgt. Omdat Bernhard met 349 panden een van de grootste huizenbezitters zou zijn, mag ook hij tekst en uitleg geven. Of de zoon van prinses Margriet ingaat op het verzoek, is nog niet bekend. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima-regeling (gratis geld) op
Laat de gemeente Amsterdam eerst eens zelf de overvloedig stromende geldkraan dichtdraaien: ::"Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima-regeling"
-'''Dierenartsen geven aan dat mensen met weinig geld vanwege de kosten soms te lang wachten om met hun zieke huisdier naar de dierenarts te gaan. De gemeente vindt dat gebrek aan financiële middelen geen reden mag zijn dat Amsterdammers te laat of zelfs helemaal niet met hun zieke huisdier naar de dierenarts gaan.

Eerste bezoek is gratis

De regeling houdt in dat het eerste bezoek aan de dierenarts altijd gratis is. Dit geldt voor alle soorten huisdieren. Als blijkt dat een medische behandeling noodzakelijk is, vergoedt de gemeente de helft van de kosten. ''-
Door jhr Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Zou deze proleet huisjesmelker spelen op kosten van zijn staatstoelage? Dan worden we echt flink genaaid. Okay, hij zal wel van de VVD zijn en lid van Vindicat of Minerva zijn geweest. Er kan in de opvoeding heel veel fout gaan....
Door Jeremy (adviseur) op
Het kan wel degelijk interessant zijn. Het zou zomaar kunnen dat veel gelden die de prins gebruikt zijn oorsprong hebben in door het volk betaalde belastingen.
Door Heukers op
Vroeger noemden we figuren als deze prins huisjesmelkers. Bleven binnen de wet, maar moreel was hun handelen zeer laakbaar. En dat voor een lid van de Koninklijke familie. Maar de prins heeft het van geen vreemde. Opa Bernhard en tante Trix vertoonden eenzelfde inhalige gedrag.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Het verschijnsel 'eigenaar van meerdere woningen' is helemaal niet uniek, dat bestaat al eeuwen, dus waarom zou onze prins hierover verhoord moeten worden. Dat ga je m.i. pas doen als er sprake is van zeer ernstig misdrijf. Bovendien krijgen zij pas de ruimte bij een zekere marktwerking en zeer grote vraag. Laten de raadsleden eerst maar eens gaan nadenken over hun eigen begrotingsfalen en ontbreken van begrotingsdiscipline, zo bleek onlangs weer uit de gepresenteerde begroting 2018 van de gemeente Amsterdam van 643 pagina's .De gemeenteraad probeert zoveel mogelijk ketelmuziek te maken over onze prins, terwijl er zeer waarschijnlijk geen sprake is van laakbaar handelen. Dus gemeenteraad: niet teveel kuddegedrag vertonen bij een gerucht svp !
Door Gravenbricht op
Ja, ja, een hoorzitting. Maar ondertussen geeft de gemeenteraad van Amsterdam alle ruimte aan deze prins om zich verder en verder te verrijken. Ten koste van groen en leefbaarheid in de stad.
https://www.parool.nl/opinie/-de-gemeente-buigt- …