of 61869 LinkedIn

Gemeenteraad Amsterdam blij met overname AT5

De gemeenteraad van Amsterdam heeft instemmend gereageerd op de overname van AT5 door een consortium van onder meer Het Parool, RTV Noord-Holland en de AVRO.
Reageer

De Amsterdamse stadszender AT5 komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van Het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland. De collegepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad reageren enthousiast op het plan.

Sterke nieuwsvoorziening 
,,Met dit voorstel komt er na een woelige periode eindelijk zekerheid dat Amsterdam blijft beschikken over een sterke, lokale nieuwsvoorziening'', meldden de PvdA, GroenLinks en de VVD dinsdag in een gezamenlijke verklaring.

Zwaar weer 

AT5 verkeert in zwaar weer. De regionale krant en de landelijke en regionale omroep hebben dinsdag de intentie uitgesproken de zender over te willen nemen. De Amsterdamse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders moeten zich nog buigen over de overname, maar gezien de reactie van de coalitiepartijen tekent zich een meerderheid af in de gemeenteraad voor het toekomstplan.

 

Subsidie

Volgens Het Parool is na de overname nog maar 2,8 miljoen euro subsidie van de gemeente Amsterdam nodig om AT5 in de lucht te houden. Zonder overname zou de gemeente 5 miljoen euro in de zender moeten steken. Het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland kunnen goedkoper programma's maken omdat zij al over locaties, studio's en ondersteunende afdelingen beschikken.

 

40 weg

In de intentieverklaring is vastgelegd dat ten minste 20 van de 60 werknemers van het huidige AT5 meegaan naar de nieuw in te richten zender. De overname moet per 1 juli zijn beslag krijgen. Personeel van de Amsterdamse zender is dinsdag ingelicht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.