of 64707 LinkedIn

Gemeenten krijgen geld om gasloos te raken

De eerste wijken in Nederland gaan al heel snel van het gas af. Gemeenten kunnen aan de slag nu het ministerie van Binnenlandse Zaken deze week een subsidie van in totaal 85 miljoen euro heeft verdeeld over ongeveer twintig aardgasloze projecten.
3 reacties

De eerste wijken in Nederland gaan al snel van het gas af. Gemeenten kunnen aan de slag nu het ministerie van Binnenlandse Zaken deze week een subsidie van in totaal 85 miljoen euro heeft verdeeld over ongeveer twintig aardgasloze projecten.

Helemaal aardgasvrij

De dorpen Garyp in Friesland en Nieuwolda en Wagenborgen in Groningen worden zelfs helemaal aardgasvrij. Het ministerie wil de kennis over het aardgasvrij maken van bebouwing stimuleren. In totaal 75 gemeenten vroegen subsidie aan voor proefprojecten. Daarvan zijn er zo'n twintig gehonoreerd.

 

Ook bestaande bouw

Het gaat niet alleen om nieuwbouwwoningen. In Hengelo (O.) verdwijnt het aardgas uit een woonwijk van honderd jaar oud. Deze wijk was destijds ook de eerste in Hengelo die aardgas kreeg. Nijmegen wil een winkelcentrum aardgasvrij maken. In Zoetermeer ligt een plan voor aardgasvrije hoogbouw. 

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) bezoekt maandag in Assen een appartementencomplex, waaruit nog dit jaar de aardgasleiding verdwijnt. Ze maakt daar bekend hoeveel geld elk project precies krijgt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zeer ontevreden ambtenaar (Bijna ex ambtenaar, burgers worden voorgelogen) op
Er is nog gas genoeg voor de komend decennia, daarnaast is er Russisch gas.
De Amerikanen vertellen ons dat we van het Russische gas af moeten en Nederland volgt Amerika slaafs . Heeft Poetin ooit een westers land afgesloten van gas, nee en hij kijkt wel uit, bovendien zorgen de Chinezen er ook voor dat dit niet gebeurt.

Amerika wil niet dat er geld naar Rusland gaat, er is slechts indoctrinatie en overheersing door de USA.

Duitsland heeft een slimme jonge minister die het begrijpt en gaat zorgen dat Duitsland de andere kant uit gaat, let wel met Russisch gas!. Bovendien krijgt men in Duitsland een subsidie als men gas gaat gebruiken!
In Nederland gaat men burgers enorm financieel belasten en bijv. gebruikers van stadsverwarming welke al jaren teveel per eenheid betalen, gaat men ook nog eens belasten wegens het afsluiten van gas? Hoe gek kun je zijn.
In Nederland gaat men de mensen teveel belasten en rommelt de politiek en ambtenarij met de cijfers, wat dit laatste betreft komt FvD met 1.000 miljard kosten aardig in de buurt van de werkelijkheid, al wordt dit tegengesproken. We zullen zien..

Dus Nederland moet dat hele milieuplan op de lange baan schuiven, dit gaat ten koste van de burgers die het nu al niet meer trekken. Hoe wil men deze mensen financieel helpen? Subsidie bijeen gebracht door steeds minder werkenden de komende decennia? Wat doen ze in Nederland? Zeiken over houtkacheltjes en andere onbenullige zaken. Een voorbeeld stellen over de ruggen van burgers? Laten zien dat “we” het kunnen? Knettergek zijn ze, het hele plan is niet haalbaar. En wat is de zin van het verhaal, als landen als India en Pakistan gewoon doorgaan met vervuilen? Dan helpt wetgeving tegen een houtkacheltje echt heel goed, maar niet heus.

Allemaal lariekoek, als de rest van de wereld niet mee doet.

In mijn beleving is het milieu niet meer te redden en hebben uw kleinkinderen gewoon pech.
Door Henk op
Gasloos is een politiek probleem:

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/a …

Er moet wat gebeuren, dit is het te verhullen probleem van passief consumerende politici van wat onze oude democratie aan primaire levensbehoeften tot nu toe heeft voorgebracht (ziekenhuizen/woningbouw/landbouw): de vruchten van onze cultuur waarvoor gevochten is.

Het probleem is dat onze lobbycratie nu met oplossingen moet komen nog voordat wij verzuipen in gewenste probleemimplementatie van lobbisten:

https://youtu.be/oYhCQv5tNsQ

Het bewijs van de totale onderwerping van de lobbycratie van Nederlandse bevolking is de diefstal van ons (aard)gastransportnet ter waarde van 15 miljard, zodat er geen weg terug is.
Vernietiging van ons gasdistributienet vanuit Groningen over heel Nederland alvorens zij kunnen overgaan op waterstof opwekking uit wind en zon is huidige politieke prioriteit nr 1.

Aardgasnet is prima geschikt als waterstofnet, maar dit is een nieuwe technologie zonder lobbyisten en moet willens en wetens ons ontnomen worden. Leuke twist is om Shell de schuld te geven voor het tegenhouden om hun stations te behouden en om de waterstoftechnologie als "volledig uitontwikkeld" neer te zetten, de omgekeerde werkelijkheid:

http://waterstofgate.nl/Home/

Onze energiebehoefte is de levensader van bestaande bedrijven waar onze regering ten rade gaat, nieuwe technologieën worden willens en wetens achtergehouden : waterstof en thorium:

https://player.ntr.nl/index.php?id=WO_NTR_129999 …
https://npofocus.nl/artikel/7760/is-kernenergie- …

OPLOSSING:

Democratische besluitvorming: Een energietransitie conform de jaren 60 en gebruik maken van ons aardgasnet om waterstof te transporteren.

Terugkeer van werkende mensen in de politiek in plaats van sociaal geschiedkundige tollenaars die ten rade gaan bij lobbyisten als het gaat over geluidsoverlastrapport Lelystad, aardverzakkingsrapport Groningen, tollenaarsdeals met lege kantoren zuidas A'dam en niet als laatste het bijmengen van chemisch afval in stookolie in R'dam.

NODIG:
Democratische besluitvorming in het belang van een land en niet in het belang van een Europese carriere. ONS LAND!
Door H. Wiersma (gepens.) op
Waar komt al dat geld ineens vandaan? Worden nieuwe investeringen tegenwoordig ook al niet meer in het parlement besproken? Of worden die tegenwoordig soms verstopt n normale begrotingsposten?