of 59250 LinkedIn

Gemeenten in dubio over meebetalen aan Tour

Krimpenerwaard wil niet meebetalen aan de Touretappe van Utrecht naar Zeeland. Gemeenten Oudewater en Montfoort hebben nog geen besluit genomen over een financiële bijdrage.

Krimpenerwaard wil niet meebetalen aan de Touretappe van Utrecht naar Zeeland. Gemeenten Oudewater en Montfoort hebben nog geen besluit genomen over een financiële bijdrage.

Hekken en verkeersplan
De organisatie van de Grand Départ van de Tour De France vraagt alle gemeenten die deel uitmaken van de route van de Tour om 15.000 euro, zo meldt NOS. Met dat geld moeten onder meer hekken en een verkeersplan worden betaald. Volgens wethouder Blok van Krimpenerwaard investeert de gemeente dat bedrag zelf al in veiligheid en communicatie. 'Dat zijn verplichte kosten die we dus niet aan Utrecht betalen', aldus Blok.
 'Ze hebben in Utrecht een begroting gemaakt. Daar zijn wij op geen enkele manier bij betrokken. Als je een begroting maakt, moet je zelf zorgen voor je inkomsten. Bezint eer ge begint.'


Christelijke partijen

Projectdirecteur Martijn van Hulsteijn vermoedt dat er politieke bezwaren spelen in Krimpenerwaard, vanwege de relatief grote christelijke partijen. De etappe wordt immers op zondag gereden. De organisatie van de Tour noemt de beslissing van Krimpenerwaard teleurstellend.

Twijfelen 

De meeste gemeenten zijn over de brug gekomen met het geld. Montfoort en Oudewater moeten nog een besluit nemen over het meebetalen. Gemeente Montfoort zag in januari nog af van een bijdrage, zo laat een woordvoerder weten. Het college van Montfoort komt volgende week met een definitief besluit. 'De informatie van NOS is gebaseerd op een besluit uit januari', aldus de woordvoerder.  

 

De beraamde kosten leken aanvankelijk een stuk hoger dan ze nu zijn waarna veel gemeenten het niet zagen zitten, zo valt in VNG Magazine te lezen. Inmiddels is het bedrag naar beneden gebracht tot 15.000 euro.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door de Goot op
De kosten voor de Tourstart zijn begroot op 15,6 miljoen euro. Ter vergelijk: vorig jaar bedroeg de Tourstart 33 miljoen. Dus reken maar dat Utrecht wat posten niet in haar begroting heeft meegenomen.

En zo wordt er weer met geld gesmeten door de stad van burgemeester Jan Zaanen, de koekwaus die nu ook de VNG naar de financiele afgrond gaat leiden.
Door Peter op
De gemeente apeldoorn organsiseert eeen vng congres, een wk beach en volgend jaar de giro. En dat terwijl er een miljoenen tekort ligt van het grondbedrijf.
Het kan ook allemaal maar schaamteloos doorgaan

Door henk op
Het is volslagen idioot dat gemeenten meebetalen aan grote commerciele evenementen zoals, tour, giro (apeldoorn,nijmegen), beachvolleybal (apeldoorn, etc) En dat terwijl er geen geld voor huishoudelijke hulp is
Door Jan op
Zou het veel redelijker gevonden hebben dat Utrecht de kosten die de Krimpenerwaard moet maken, omdat Utrecht gekozen heeft een Tour start te willen organiseren, zou vergoeden aan de Krimpenerwaard.
I.p.v. dat de Krimpenerwaard nog extra zou moeten betalen.
Door sandra (burger) op
Krimpenerwaard heeft groot gelijk. Is die reactie van Martijn van H bluf of kun je dat doortrapt noemen? Utrecht wilde die toerstart, dan moet je niet bedelen bij andere gemeenten die daar part nog deel aan hebben gehad. Gewoon eigen broek op houden
Door Pierre op
Niets Christelijke argumenten...Krimpenerwaard betaalt gewoon haar eigen kosten van de Tour d'Epo, alleen ze betaalt niet mee aan de eigen kosten van gemeente Utrecht.

Nou, dan maar geen borrel uit eigen fles/ sigaar uit eigen doos op het feestje in Utrecht.
Door Opmerker op
Dit zijn dan realistische gemeenten. Zij hebben zich niet aangemeld als caravan-gemeente. Utrecht wilde zo graag? Dan zelf voor fondsen zorgen. Niet anderen lastig vallen.
Door P. Pluim op
Advies: Niet betalen voor een dopingtrektocht!
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Groot gelijk, en houdt vol! Je krijgt ongevraagd een commercieel evenement in je maag gesplitst, en of je dan maar even wilt meebetalen? Van de zuurverdiende belastingcenten van de burger? Laat de Tour mar aan de gemeenten betalen om hun reclamecaravaan daar te mogen laten rijden!