Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeenten hanteren verschillende prijzen voor rijbewijs

Gemeenten rekenen uiteenlopende bedragen voor een rijbewijs. De wetswijziging daarover laat nog steeds op zich wachten.

03 juli 2013

De prijzen van rijbewijzen lopen in Nederland nog altijd erg uiteen. In sommige steden betalen automobilisten 64,50 euro, terwijl dat bedrag in andere plaatsen meer dan 20 euro lager ligt. De ANWB vindt dat dat snel afgelopen moet zijn en roept minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) daar snel verandering in te brengen. Dat zegt een woordvoerder woensdag.

Prijsverschillen
Twee jaar geleden werden al vragen gesteld over de grote prijsverschillen. Toen is afgesproken dat probleem aan te pakken. Maar de wetswijziging is nog altijd niet goedgekeurd. ,,Het blijft een beetje hangen door de bureaucratie'', aldus de woordvoerder van de ANWB. ,,Daar zijn wij geïrriteerd over.''

Eén prijs
Volgens de ANWB zou het rijbewijs straks in het hele land ongeveer 37,50 euro moeten kosten. De Tweede Kamer vroeg Schultz in het voorjaar haast te maken met beantwoording van de vragen die nog openstaan voor het doorvoeren van de wetswijziging.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Hoe simpel is het om daar één landelijk tarief voor te hanteren, net als voor de paspoorten en andere persoonlijke documenten. Hoe lang slapen jullie nog daar in Den Haag?
Peter Handels / Controller
Zo moeilijk moet dat toch niet zijn. Maak det afgiften voor een rijbewijs gewoon mogelijk bij welke gemeente dan ook, ipv je eigen gemeente. Dan krijgen we ook daar marktwerking. Moet je eens kijken hoe snel de tarieven naar beneden gaan, anders gaat iedereen naar de goedkoopste gemeente om hem daar te halen.
Advertentie