of 59250 LinkedIn

Gemeenten geven kredietunie Gooi en Vechtstreek 45.000

Gemeenten uit de regio Gooi en Vechtstreek hebben een gezamenlijke financiële bijdrage van in totaal 45.000 euro verstrekt voor de opstart van Kredietunie Gooi en Vechtstreek. De Kredietunie is een coöperatieve vereniging die kredieten verstrekt aan MKB.

Gemeenten uit de regio Gooi en Vechtstreek hebben een gezamenlijke financiële bijdrage van in totaal 45.000 euro verstrekt voor de opstart van Kredietunie Gooi en Vechtstreek. De Kredietunie is een coöperatieve vereniging die kredieten verstrekt aan midden- en kleinbedrijf (MKB), als alternatief voor behouden banken.

Banken verstrekken moeizaam krediet

De wethouders zien in de Kredietunie Gooi en Vechtstreek een ‘Uitstekend middel om met name het MKB te faciliteren, daar waar de banken steeds moeizamer krediet verstrekken.' Wethouder Verbeek (Huizen) vindt het daarbij van belang dat 'ondernemers worden gestimuleerd om hun bedrijf verder te ontwikkelen.'
Kredietunies zorgen voor werkgelegenheid en sociale cohesie, aldus Verbeek.

Kredieten tot 250.000 euro
De kredietunie moet uiteindelijk kredieten gaan verstrekken tot 250.000 euro. De organisatie wordt opgezet

omdat banken steeds minder bereid zijn krediet te verlenen aan met name het midden- en kleinbedrijf, mede als gevolg van de krediet- en economische crisis. Banken zijn behoudender en kritischer geworden bij het verstrekken van leningen, zo vertellen de initiatiefnemers. De 45.000 euro van de gemeenten is nodig om vooronderzoek te doen naar de haalbaarheid van de oprichting van de Kredietunie. Daarna zijn er geldschieters uit het bedrijfsleven en de publieke sector nodig die obligaties kopen. Bij een half miljoen euro kan er begonnen worden met het verstrekken van kredieten. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.