Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeentelijke woonlasten gemiddeld 15 euro hoger

Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden heeft bij 35 grote gemeenten de lasten als ozb, rioolheffing en reinigingsheffing onderzocht

11 januari 2012

Burgers zijn dit jaar gemiddeld 15 euro meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten. Die voorspelling doet woensdag het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo) van de Rijksuniversiteit Groningen op basis van een onderzoek naar de tarieven in 35 grote gemeenten.

Het gaat daarbij om de ozb, rioolheffing en reinigingsheffing. Volgens het Coelo stijgen de lasten gemiddeld met 2,3 procent tot 659 euro. Dat is iets meer dan de verwachte inflatie van 2 procent.

Bij de onderzocht gemeenten stijgen de lasten in Rotterdam het meest met 9,2 procent (57,66 euro) naar ruim 685 euro. De inwoners van Eindhoven zijn relatieve spekkopers want ze zien hun lasten dalen met 2,4 procent (14,50 euro) naar iets meer dan 582 euro.

Emmen is van de onderzochte plaatsen de duurste gemeente met 769 euro. Alkmaar brengt zijn ingezetenen 542 euro in rekening en is daarmee het goedkoopst.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie