of 61441 LinkedIn

Gemeente Amsterdam mist nog 2 miljoen na uitdeelblunder

De afdeling belasting van de gemeente Amsterdam heeft van de vorig jaar foutief uitgekeerde 188 miljoen aan minima het meeste terug. Nog 2 miljoen en dan is alles terug.
2 reacties

De Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam heeft nog steeds ruim 2,1 miljoen euro niet terug van de in 2013 per ongeluk te veel overgemaakte woonkostenbijdrage aan arme Amsterdammers. Door een fout bij de dienst werd eind vorig jaar in totaal 188,4 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. De gemeente probeert het geld terug te vorderen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Op 3 oktober was in totaal ruim 186,3 miljoen euro teruggestort. In het derde kwartaal van dit jaar kwam ruim 63.000 euro terug, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Niet gelukt

De gemeente probeert het geld terug te vorderen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Op 3 oktober was in totaal ruim 186,3 miljoen euro teruggestort. In het derde kwartaal van dit jaar kwam ruim 63.000 euro terug, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Dat ze er maar heerlijk van op vakantie zijn geweest. Er zijn immers veel slechtere goede doelen of overheidsprojecten te bedenken als onze eigen arme ondergrensgevallen eens lekker weg te laten gaan om weer even energie te krijgen voor de rest van het jaar.
Door pieter c (ict-er) op
"de in 2013 per ongeluk te veel overgemaakte woonkostenbijdrage aan arme Amsterdammers."
Woonkostenbijdrage? Waarom deelt een gemeente dat geld uit? We hebben toch al de van \Rijkswege verstrekte huurtoeslag?

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners