of 63946 LinkedIn

Gelderland steekt miljoenen in kwakkelende economie

Het provinciehuis van Gelderland
Het provinciehuis van Gelderland
1 reactie

Gelderland steekt miljoenen euro's in de kwakkelende Gelderse economie. Het voorstel om met een 'robuuste investering' de economie een flinke oppepper te geven, kreeg woensdag vrijwel Statenbreed steun.

Zeker 200 miljoen
Een exact bedrag is niet vastgesteld. Vooraf spraken initiatiefnemers CDA, PvdA, VVD en D66 over zeker 200 miljoen euro. Nog dit jaar moet dat leiden tot concrete maatregelen. Het college van Gedeputeerde Staten waarschuwde wel dat het om duurzame investeringen moet gaan. ,, Anders slacht je de kip met de gouden eieren,'' zei gedeputeerde Jan Markink.

Impuls voor wonen en infra
Tijdens de discussie over de voorjaarsnota bleek dat de meeste Statenfracties denken met investeringen in vooral woningbouw en infrastructuur voor een impuls te kunnen zorgen. Na de zomer komen plannen op tafel, waar nog dit jaar werk van wordt gemaakt.

Verloren jaar
GroenLinks kan het niet snel genoeg gaan. ,,De crisis is nu, als je in november besluiten neemt kun je pas volgend jaar aan de slag. Is er weer een jaar verloren'', zei Wouter van Eck.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie op
Doe maar rustig aan. De crisis is nog maar net begonnen. Er staat nog maar een heel ligt briesje. De ware storm moet nog komen. Met dank aan een failliet Europa door falende incapabele toezichthouders die miljoenen aan salaris hebben opgestreken en al lang op een mooi eiland zitten. Dit zijn we tot nu toe met Europa opgeschoten. Een en al schuld.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners