Advertentie
financiën / Nieuws

'Geen subsidie voor 14 Rotterdamse kunstinstellingen'

14 Rotterdamse cultuurinstellingen zouden niet langer voor subsidie in aanmerking moeten komen, als het aan de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur ligt.

25 april 2012

Veertien bestaande Rotterdamse kunstinstellingen komen volgens de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur (RRKC) niet meer in aanmerking voor subsidie. De Raad heeft woensdag advies uitgebracht aan wethouder Antoinette Laan (Cultuur) over 107 subsidieaanvragen voor de periode 2013-2016. 

Ingrijpende keuzes
Ingrijpende keuzes moesten worden gemaakt, omdat de cultuursector in Rotterdam het de komende jaren moet doen met 72 miljoen euro aan jaarlijkse gemeentesubsidie, 19 miljoen minder per jaar dan in de lopende periode.

Festivals
Onafhankelijk Toneel wordt niet langer gesteund. De RRKC heeft geen vertrouwen in de toekomstbestendigheid van het theater. OT had 850.000 euro aangevraagd. Het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival zou niet jaarlijks, maar om de twee jaar moeten worden gehouden, afwisselend met de Operadagen Rotterdam. Daarom krijgen beide festivals in het advies de helft van de aangevraagde bedragen toegekend.

Ondernemerschap
Het advies schudt het Rotterdamse culturele landschap behoorlijk op. Veel belang wordt gehecht aan ondernemerschap. De RRKC adviseert om de aanvragen van 67 instellingen (deels) te honoreren.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

walter van der zandt
Nu A`dam nog !!
Advertentie