of 59250 LinkedIn

Frauderende Rotterdamse ambtenaar in hoger beroep

Gemeente Rotterdam en een voormalig ambtenaar liggen in de clinch over valse facturen. De rechter besloot vorig jaar dat de oud-ambtenaar 1,5 miljoen euro moet terugbetalen aan de gemeente. De man heeft echter hoger beroep aangetekend, zo meldt het AD.

Gemeente Rotterdam en een voormalig ambtenaar liggen in de clinch over valse facturen. De rechter besloot vorig jaar dat de oud-ambtenaar 1,5 miljoen euro moet terugbetalen aan de gemeente. De man heeft echter hoger beroep aangetekend, zo meldt het AD.

Valse facturen

De verdachte keurde als ambtenaar van de gemeente tussen 2009 en 2011 facturen van een drietal stichtingen goed. Het geld werd uitgekeerd door de gemeentelijke dienst die jeugdwerkloosheid moest aanpakken. Een gedeelte van die betalingen kwam via de stichtingen vervolgens terecht bij het eigen bedrijf van de ambtenaar, die als consultant in de sociale zekerheid werkt. Rotterdam probeert dat bedrag nu terug te vorderen, het gaat om zo’n 1,5 miljoen euro.

Niet eens met de uitspraak

Volgens Rotterdam werd het geld overgemaakt naar het bedrijf van de voormalig ambtenaar zonder dat er werkzaamheden tegenover stonden. De voormalig ambtenaar stelt dat er van die 1,5 miljoen euro slechts een gedeelte is overgemaakt naar zijn bedrijf, namelijk ongeveer 450.000 euro en dat er wel degelijk werkzaamheden zijn verricht. In hoger beroep komt er een nieuw besluit over de zaak.


Oneigenlijk gebruik Rijksgeld
De verdachte beticht Rotterdam er daarnaast van dat er oneigenlijk gebruik is gemaakt van Rijksgeld. Rotterdam zou volgens hem zo'n 1,3 miljoen hebben gebruikt om tekorten weg te werken, terwijl het geld eigenlijk bedoeld was om jeugdwerkloosheid in de regio tegen te gaan.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Strijkstok (Dirigent) op
Er blijft denk ik wel vaker ergens hangen, check alle ambtenaren maar eens. Erg creatief met boekhouding en bedrijfjes die gastjes. Voorval staat niet op zichzelf.