of 59903 LinkedIn

Flevoland wil meer geld uit provinciefonds

Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland Leen Verbeek, vindt dat de provincie te veel moet doen voor te weinig geld.
Reageer

De provincie Flevoland wil niet de prullenbak van het Rijk worden. Dat zei de commissaris van de Koningin in Flevoland, Leen Verbeek, maandagmiddag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op het provinciehuis in Lelystad.

Ingrijpende maatregelen

Verbeek doelde daarmee op de ingrijpende maatregelen van het Rijk op het gebied van jeugdzorg, natuur, regionaal economisch beleid en openbaar vervoer. Die plegen volgens de commissaris een forse aanslag op de beschikbare middelen van de provincie.

 

Geen eigen middelen

,,De Tweede Kamer neemt tegelijkertijd besluiten die de rekening van de provincie en ook de gemeenten fors belasten'', aldus Verbeek. ,,De kosten worden wel gedecentraliseerd, maar de zeggenschap niet. Flevoland heeft hier geen eigen middelen voor om dit te kunnen financieren.''

 

Meer geld

Volgens Verbeek krijgt Flevoland nog steeds te weinig financiële middelen uit het provinciefonds. Hij gaat zich inzetten om dat punt in 2012 weer op de agenda te krijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners