Advertentie
financiën / Nieuws

Flevoland moet 14 miljoen aan kosten schrappen

De provincie Flevoland moet de komende 4 jaar 14 miljoen euro bezuinigen. Vooral in bestuurskosten en de eigen organisatie wil de provincie flink het mes zetten

04 oktober 2011
De provincie Flevoland moet de komende 4 jaar 14 miljoen euro bezuinigen. Vooral in bestuurskosten en de eigen organisatie wil de provincie flink het mes zetten.

Investeren
Desondanks wil Flevoland ook doorgaan met investeren. Daarvoor is 4 miljoen euro extra beschikbaar voor de komende 4 jaar, liet de provincie dinsdag weten. De investeringen worden gedaan voor belangrijke gebiedsontwikkelingen zoals het OostvaardersWold, Markermeer-IJmeer, Noordelijk Flevoland en de Luchthaven Lelystad.

Duurzaam

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) wil blijven bijdragen aan het voorzieningenniveau in de provincie en zal ook de verkoopopbrengst van de NUON-aandelen vrijmaken om Flevoland duurzaam te houden. Daarnaast wil het college investeren in windenergie. Flevoland moet met de oprichting van een Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) in 2020 energieneutraal zijn.

Bereikbaarheid

Samen met andere provincies zal de komende 4 jaar ook worden gewerkt aan een betere bereikbaarheid van Flevoland. De luchthaven in Lelystad speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Almere en Lelystad, vindt gedeputeerde Jaap Lodders. Om die reden staat het vliegveld weer hoog op het lijstje van de provincie. ,,We willen volgend jaar al beginnen met de aanleg van de baanverlenging. Dan moeten we ook verder met de luchtverkeersleiding.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie