of 59250 LinkedIn

Europese rechters stellen Leidschendam-Voorburg in gelijk

Europese rechters hebben Brussel teruggefloten over een besluit dat ging over de Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam-Voorburg. Er was volgens het hof geen sprake van illegale staatssteun.
1 reactie

Europese rechters hebben Brussel teruggefloten over een besluit dat ging over de Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam-Voorburg. De Europese Commissie vond dat er 6,9 miljoen euro moest worden teruggevorderd van projectontwikkelaar Schouten-de Jong Bouwfonds. Dat bedrijf kreeg in het centrum van Leidschendam een verlaagde grondprijs van de gemeente.

Geen illegale steun
Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg vernietigde dinsdag het besluit van Brussel uit 2013. Volgens de rechters kon de Europese Commissie op basis van haar onderzoek niet tot de conclusie komen dat de gemeente verkeerd handelde en dat er illegaal steun is verleend.

Ook staat naar het hof
Niet alleen Leidschendam-Voorburg vocht het besluit van de commissie aan. Ook de Nederlandse staat, die het geld had moeten terugvorderen, stapte naar het hof, net als de projectontwikkelaar.(ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Jammer, terwijl Brussel zo gelijk had. Toenmalig wethouder Houtzager en zijn vaste project-ontwikkelaar Schouten-De Jong waren twee handen op één buik en hebben elkaar goed geholpen bij de centrumontwikkeling waarvan nu nog steeds meerdere veel te dure panden (ondanks de goedkope grond) leeg staan.