of 59082 LinkedIn

Enorme bezuinigingen voor Amsterdam

Reageer
Om de gevolgen van de economische crisis te kunnen opvangen, moet de gemeente Amsterdam de komende jaren drastisch snijden in de gemeentelijke begroting.

Investeren in economie
Dat blijkt uit het financieel meerjarenperspectief dat wethouder Lodewijk Asscher (Financiën) donderdag aan de gemeenteraad presenteerde. De gemeente kiest ervoor om het beschikbare geld de komende jaren te gebruiken voor investeringen in het onderwijs, de arbeidsmarkt en de economie.

Heilige huisjes
Op andere gebieden moet de gemeente van 2010 tot 2013 mogelijk fors bezuinigen. 'Drastische maatregelen zijn nodig. Bestaand beleid moeten we heroverwegen, waarbij ook 'heilige huisjes' aan bod kunnen komen', aldus Asscher. Volgens hem wordt Amsterdam hard getroffen door de economische crisis.

Terugloop erfpacht
Bij onderdelen van de gemeentelijke financiën zijn de gevolgen van de crisis al duidelijk te merken. Zo zijn de opbrengsten uit erfpacht de afgelopen maanden sterk teruggelopen. De totale gevolgen voor de begroting zijn nog niet geheel duidelijk, maar Asscher kondigde wel aan scherpe keuzes in de bestedingen te moeten maken om de gemeente financieel gezond te houden.

Projecten gaan niet door
Welke projecten geen doorgang zullen vinden is officieel nog niet bekend. Mogelijk komen onder meer de bestedingen aan sport, kunst en cultuur onder druk te staan. De gemeente maakt in de voorjaarsnota bekend in hoeverre de begroting voor 2009 wordt aangepast.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners