of 62688 LinkedIn

Eigen Huis: laat gemeente tekorten niet afwentelen op huiseigenaar

Het kabinet en niet de huizenbezitter moet die tekorten opvangen door extra geld beschikbaar te stellen, vindt VEH. ‘Brede maatschappelijke lasten moeten ook breed worden gedragen’, zegt een woordvoerder. ‘De rekening eenzijdig neerleggen bij huiseigenaren is bizar en principieel onjuist. Gemeenten die de begroting niet sluitend krijgen kunnen maar twee dingen doen: bezuinigen op voorzieningen of de ozb verhogen. Omdat het eerste vaak in beperkte mate mogelijk is, wordt de belastingverhoging vaak onvermijdelijk.’
1 reactie

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is een internetpetitie begonnen om een dreigende verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) te voorkomen. De belangenvereniging vreest dat gemeenten hun tekorten op de budgetten voor jeugd- en ouderenzorg gaan afwentelen op huiseigenaren, door volgend jaar de ozb te verhogen en dus meer inkomsten te krijgen.

Huizenbezitter betaalt
Het kabinet en niet de huizenbezitter moet die tekorten opvangen door extra geld beschikbaar te stellen, vindt VEH. ‘Brede maatschappelijke lasten moeten?ook?breed worden gedragen’, zegt een woordvoerder. ‘De rekening eenzijdig?neerleggen bij huiseigenaren is bizar en principieel onjuist. Gemeenten die de begroting niet sluitend krijgen kunnen maar twee dingen doen: bezuinigen op voorzieningen of de ozb verhogen. Omdat het eerste vaak in beperkte mate mogelijk is, wordt de belastingverhoging vaak onvermijdelijk.’

Bescheiden inkomen
Vooral huiseigenaren met een bescheiden inkomen kunnen deze forse lasten steeds moeilijker betalen, stelt VEH. Dit jaar betalen huiseigenaren gemiddeld 322 euro aan ozb. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Het pensioen, box 3, de eigen woning en de auto zijn al jarenlang de melkkoeien van Mark en Wobke. Het wordt tijd voor ze om te stoppen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners