of 64120 LinkedIn

EC: 100 miljard voor werktijdverkorting

Er moet vanuit Brussel 100 miljard euro aan leningen komen om de Europese lidstaten te ondersteunen met hun arbeidstijdverkorting in de corona-crisis. En daarbovenop nog eens 3 miljard voor extra medische noodhulp en uitrustingen. Dat stelt de Europese Commissie voor.

Er moet vanuit Brussel 100 miljard euro aan leningen komen om de Europese lidstaten te ondersteunen met hun arbeidstijdverkorting in de corona-crisis. En daarbovenop nog eens 3 miljard voor extra medische noodhulp en uitrustingen. Dat stelt de Europese Commissie voor.

Lidstaten moeten bovendien (tijdelijk) onbeperkt kunnen schuiven tussen structuurfondsen als ESF en EFRO – nu is dat beperkt tot maximaal 3 procent – en als ze dergelijke EU-subsidies aanvragen, is er niet langer co-financiering vereist.

 

Garanties

De 100 miljard moet bovenop de 2.770 miljard komen die de lidstaten en de EU naar schatting van de Europese Commissie al uitgaven aan de corona-crisis. De lidstaten moeten dan voor 25 miljard euro aan garanties geven. Volgens de Europese Commissie zorgt het plan ervoor dat mensen brood op de plank houden en dat bedrijven eenvoudig uren kunnen reduceren. Ook moeten zelfstandigen worden ondersteund.

 

Corona-testen

De geplande 3 miljard voor noodhulp moet deels ten goede komen aan uitrustingen, aan vluchtelingenkampen en aan het verplaatsen van medische teams naar de hardst geraakte gebieden en  Daarnaast moet er geld naar het opschalen van corona-testen van burgers.

De Europese Commissie hoopt dat de co-wetgevers, Europees Parlement en Raad snel kunnen handelen. Het Comité van de Regio´s zegt dat het klaar staat om akkoord te gaan met het voorstel.

 

Lokaal bestuur 

Voorzitter Apostolis Tzitzkostas vindt wel dat de regio´s de sleutel moeten houden bij de implementatie: alleen met de directe ervaring van lokaal bestuurders kunnen EU-investeringen het beste aansluiten bij de noden van de burgers en bedrijven, vindt hij.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
@Keijzer. Wat ik heb willen duiden is dat de schuldenlasten van de landen en de schuldenlasten van de burgers in vooral Noord Europa en Zuid Europa in zijn algemeenheid nogal verschillen. M.a.w. vanwege de lage schuldenlasten van burgers in Zuid Europese landen zou er extra financiële ruimte kunnen/moeten zijn om die burgers zwaarder te belasten, dit om te voorkomen dat Overheden in die landen in relatie met de EU-eisen te hoge landenschulden creëren. M.a.w. als je schulden van Noordelijke en Zuidelijke landen gaat vergelijken moet je daarbij ook de schuldensituatie van de burgers betrekken en de eventueel aanwezige reserves (o.a. goud).
Door Keijzer op
@Spijker
Voor nL collectieve schulden draaien alle burgers op die belasting betalen in NL. Dus ook de lage inkomens.
Voor private schulden draaien crediteurs op, die dat geld niet meer kunnen innen en de kosten voor schuldhulpverlening is dan weer een collectieve kost, waar belastinggeld van andere EU burgers niet aan te pas komen.
Door Spijker (n.v.t.) op
Nakomertje: bovendien moet ook naar de goudreserves worden gekeken. De goudreserves van Italië zouden alleen al 110 miljard euro vertegenwoordigen.
Door Spijker (n.v.t.) op
Sommige zuidelijke landen hebben hoge schulden (Italië, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Portugal e.d.). De schulden van de burgers daar zijn echter relatief laag. In noordelijke landen (o.a. Nederland) is het precies andersom. Daar zijn de landenschulden laag en de schulden van de burgers hoog. Kortom, als er wordt vergeleken moet je zowel de landenschulden als de private schulden vergelijken.
Door Keijzer op
BE hield tot begin afgelopen week van meet af aan een wedstrijdje Coronabestrijding tussen BE en NL. Met een arrogantie hoe goed zij het wel niet deden en NL zo dom en onverantwoord. Zelfs middeleeuws (volgens immer aanwezige viroloog daar omtrent groepsimmuniteit van Rutte en die Belgische adviseur nu diens betogen algemener houdt). Dan komen er van de week cijfers dat het dodental net zo hoog is naar aantal inwoners in BE en NL en is dat NL-bashen even over. Dit bashen gebeurde bij een paar arrogante linkse federale ministers ook die betrokken zijn bij Corona. De Croo (hoogst arrogante man) o.a., die het had eerder had over paniek in de ogen van Hoekstra m.b.t. Corona slachtoffers in NL en wat nog kon komen hier in NL. Spiegelgedrag en De Croo, als lege schatkist bewaarder van BE en wel erg veel schuldpapier.

Nu is de VRT overgegaan met het NL-bashen, dat die alle hulp aan Italië blokkeert (zie links) en ene Professor Vos dat aanvuurt en stelt dat politiek in NL niet de gevolgen van het omvallen van Italy begrijpt. Tegenover die man zet de toch laffe VRT redactie geen Nederlandse evenknie van deze professor. Of nodigen Derk Jan Epping uit, die men daar ook goed kent en geen hoge priester is binnen de linkse kerk. NL haalt kastanje voor Merkel (anders heeft ze binnen no-time een Hitlersnor weer in Italiaanse kranten) en Oostenrijk uit het vuur en nog wel een paar die de mond houden en krijgt de hele volle laag.

Van je buren moet je het dus ook niet hebben. Het lijkt wel of BE een krabpaal nodig heeft om de stress van Coronacrisis op af te reageren.

Zou de Belgische ambassadeur hier niet eens over aangesproken moeten worden, waar dit allemaal goed voor is?
Door Keijzer op
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/01/hendrik- …
Zie link 3 hieronder. NL bashen en valse voorstelling van zaken. Niet: NL wil geen schuldenhuwelijk, maar wel ander type hulp bieden.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/Journaal-Weer/herbe …
Een klachten monoloog vanuit Italie en presentatrice die volhoudt dat NL hulp blokkeert.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/Journaal-Weer/de-af …
Met ook Hendrik Vos, professor Europese politiek. .

De VRT is nog linkser dan de publieke omroep hier. Dat probleem heb je als die gevestigd zijn, dan wel opnames in Amsterdam hebben in van die grootsteden.
Het is een projectie van Brussel c.q. Amsterdam.
Het andere geluid dan die van de linkse kerk wordt zoveel mogelijk geweerd, tenzij men ermee kan scoren en de moedige andersdenkende in het programma, publiekelijk af kunnen serveren bij een tafel vol tegenstanders. Dat zag je van de week met een Hoogleraar, die wees naar een balans in acht nemen in de maatregelen m.b.t. Corona en gisteravond werd ook weer OP I, werd Jord Kelder belaagd (effect bejag bij presentatoren en particuliere scoor-drang) door D66 achtige presentatoren en gasten. Het is steeds dat wantrouwend interpreteren en afserveren aan die kant. Die immer negatieve filter achter de trommelvliezen. Kunnen geen dialoog tussen tegengestelde meningen verdragen, als dat in gaat tegen het Evangelie van de linkse kerk, in die collectieve psychose daar en wordt er op de man gespeeld en andersdenkende moreel afgebrand.
Door Keijzer op
Komen die 2.770 miljard, plus 100 miljard, plus 3 miljard bovenop de 3600 miljard, die de ECB met Draghi als Italiaanse stuwende kracht daarachter, al aan het opkopen is geweest aan staatsschulden van EU landen en schulden van banken en bedrijven? Ook de giftige papieren van Duitse Bank en dus ook die in andere landen?

Dan moeten de lidstaten voor 25 miljard aan garanties geven. Ja, ja, die garanties zijn nul, komma, nul waard als die door landen als Italië wordt gegeven.

Er worden allemaal restricties opgeheven of verruimd, die bedoeld waren, om de begrotingen binnen EU, binnen bepaalde perken te houden.

Over die verruiming zijn nu natuurlijke alle landen het wel over eens, onder druk van de Corona crisis, maar als dat weer terug moet naar voorheen, niet. Dan staan de noordelijke landen in een minderheid ineens. Een crisis als dit wordt altijd misbruikt. De lossere teugels blijven. De flappenkast staat in het Noorden.

Waar gaan die garanties van 25 miljard verzilverd worden? Bijna zeker bij de noordelijke EU landen. NL heeft diepe zakken volgens kabinet (door decennia afknijpen van publieke sector) en daar maakt ECB vast en zeker gebruik van onder de noemer solidariteit. In de praktijk, eeuwige solidariteit van Noord naar Zuid.

Het is goed riemen snijden van andermans leer als je weet dat je land de eeuwige ontvanger is en dat ook met de grootste vanzelfsprekend claimt. Dat geldt nu ook voor BE met enorme staatsschuld en onmogelijk bestuur systeem. 5 parlementen in een land van 11 miljoen inwoners.

Italia is too big to fall. Dat weten de elite daar en kunnen dat uitbuiten. Dat land houdt altijd heel ondiepe zakken, die zelfs verdwijnen zodra er een aardbeving komt, of een brug instort, of nu met Corona. De burgers daar zijn door de verkondigers van het Euro en EU evangelie zo gehersenspoeld, dat het financiële infuus van de noordelijke landen continue paraat moet staan voor het Zuiden.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners