Advertentie
financiën / Nieuws

Drie provincies verhogen motorrijtuigenbelasting

Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.

23 december 2016

Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.

5,6 miljard
Rijk en provincies verwachten volgend jaar 5,6 miljard euro aan wegenbelasting op te halen, net zo veel als de prognose voor 2016. Uiteindelijk kreeg de overheid dit jaar 58 miljoen meer in het laatje dan werd verwacht.
De belastingopbrengsten nemen in 2017 onder meer toe door afschaffing van het belastingvoordeel voor hybride voertuigen. Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.

Opcenten
De cijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat zich baseert op de begroting van de provincies voor komend jaar. De zogenoemde provinciale opcenten op de MRB zijn de voornaamste inkomstenbron waarvan provincies zelf de hoogte mogen bepalen. (ANP)

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marja van Zanten
Onbegrijpelijk dat alles steeds duurder wordt. Ik heb mijn besluit genomen en ik ga mijn auto verkopen. Alles bij elkaar ben ik maandelijks honderden euro's kwijt en dan heb ik nog geen eens een dure autoverzekering. Als ik lees op https://autoverzekeringafsluiten24.nl/blog/koste … wat sommige betalen schrik ik daarvan
JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
Voortaan meetellen bij woonplaatskeuze:over de grens wordt steeds aantrekkelijker. Flevoland is helemaal top: verwaarloosd onderhoud, files uit voorraad leverbaar, openbaar vervoer van niks zodra je buiten Almere en Lelystad komt.Kortom, vroeger werden gauwdieven veroordeeld en ......
henk
nooit in Gelderland gaan wonen! Een provincie die de iinwoners plukt, met subsidie strooit naar bedrijven, prof voetbal sponsort, geld geeft aan projectontwikkelaars van windmolens etc, etc.
Frits
Het gaat hooguit om 10 euro we gaan er dus niet dood aan.
Jan met de pet
En we gaan die wegenbelasting natuurlijk ook nog even corrigeren met de belastinginkomsten van die sjoemelauto's, die onder valse opgave vrijgesteld zijn van belasting. Dus de wegenbelasting kan fors omlaag, zeg 15,00 per maand.
robert van otterloo / gepensioneerd
Terwijl Gelderland drijft in het kapitaal. Dus waarom?
Post
Laten ze een voorbeeld nemen aan Noord-Holland, want daar houden ze de kostenstijging goed in de hand.
peter
@ R van otterloo

De provincie Gelderland gaat 6 sportevenementen sponsoren. Subsidiëren was niet meer toegestaan omdat de evenementen in de afgelopen 3 jaar al minstens 2 ton hadden ontvangen.

Meer dan dat mag niet, omdat dan sprake is van verboden staatssteun. Voor sponsoring gelden die regels niet.





Evenementen

Gelderland heeft 300.000 euro over voor 6 evenementen: Outdoor Gelderland, de Marikenloop, de Stevensloop, de Zevenheuvelenloop, de Arnhem-Veenendaal Classics 2016 (wielrennen) en de AFAS Tennisclassics. De provincie wil ook iets terug voor het geld: genoemd worden als sponsor



Al eerder is fors geld gestoken in de giro!
J.johansen
Je ziet steeds meer dat publieke organisaties commercieel denken en doen. Ik stel voor om van de provincie een commercieel bedrijf te maken
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
Voor Friesland geldt dat het onderhoud van de vaarwegen ook financiering behoeft........ dan maar de mrb verhogen
Kaas !
je vraagt je af hoeveel klagers zijn gaan stemmen bij de laatste Provinciale Staten verkiezingen..
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
Voor Friesland geldt dat het onderhoud van de vaarwegen ook financiering behoeft........ dan maar de mrb verhogen
Maxim
Het is echt niet zo'n ramp er zijn veel ergere dingen.
Advertentie