of 59130 LinkedIn

Drie provincies verhogen motorrijtuigenbelasting

Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.
13 reacties

Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.

5,6 miljard
Rijk en provincies verwachten volgend jaar 5,6 miljard euro aan wegenbelasting op te halen, net zo veel als de prognose voor 2016. Uiteindelijk kreeg de overheid dit jaar 58 miljoen meer in het laatje dan werd verwacht.
De belastingopbrengsten nemen in 2017 onder meer toe door afschaffing van het belastingvoordeel voor hybride voertuigen. Gelderland, Flevoland en Friesland verhogen de motorrijtuigenbelasting (MRB). De andere provincies houden hun tarieven gelijk of verlagen ze.

Opcenten
De cijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat zich baseert op de begroting van de provincies voor komend jaar. De zogenoemde provinciale opcenten op de MRB zijn de voornaamste inkomstenbron waarvan provincies zelf de hoogte mogen bepalen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marja van Zanten op
Onbegrijpelijk dat alles steeds duurder wordt. Ik heb mijn besluit genomen en ik ga mijn auto verkopen. Alles bij elkaar ben ik maandelijks honderden euro's kwijt en dan heb ik nog geen eens een dure autoverzekering. Als ik lees op https://autoverzekeringafsluiten24.nl/blog/koste … wat sommige betalen schrik ik daarvan
Door Maxim op
Het is echt niet zo'n ramp er zijn veel ergere dingen.
Door Steven op
Voor Friesland geldt dat het onderhoud van de vaarwegen ook financiering behoeft........ dan maar de mrb verhogen
Door RR op
je vraagt je af hoeveel klagers zijn gaan stemmen bij de laatste Provinciale Staten verkiezingen..
Door Steven op
Voor Friesland geldt dat het onderhoud van de vaarwegen ook financiering behoeft........ dan maar de mrb verhogen
Door J.johansen op
Je ziet steeds meer dat publieke organisaties commercieel denken en doen. Ik stel voor om van de provincie een commercieel bedrijf te maken
Door peter van arnhem op
@ R van otterloo
De provincie Gelderland gaat 6 sportevenementen sponsoren. Subsidiëren was niet meer toegestaan omdat de evenementen in de afgelopen 3 jaar al minstens 2 ton hadden ontvangen.
Meer dan dat mag niet, omdat dan sprake is van verboden staatssteun. Voor sponsoring gelden die regels niet.


Evenementen
Gelderland heeft 300.000 euro over voor 6 evenementen: Outdoor Gelderland, de Marikenloop, de Stevensloop, de Zevenheuvelenloop, de Arnhem-Veenendaal Classics 2016 (wielrennen) en de AFAS Tennisclassics. De provincie wil ook iets terug voor het geld: genoemd worden als sponsor

Al eerder is fors geld gestoken in de giro!
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Laten ze een voorbeeld nemen aan Noord-Holland, want daar houden ze de kostenstijging goed in de hand.
Door R. van Otterloo (retired) op
Terwijl Gelderland drijft in het kapitaal. Dus waarom?
Door Jan met de Pet op
En we gaan die wegenbelasting natuurlijk ook nog even corrigeren met de belastinginkomsten van die sjoemelauto's, die onder valse opgave vrijgesteld zijn van belasting. Dus de wegenbelasting kan fors omlaag, zeg 15,00 per maand.