Advertentie
financiën / Nieuws

Donner stelt herverdeling gemeentefonds jaar uit

Minister Donner wil niet wachten met de herverdeling van het gemeentefonds tot de decentralisaties goed in de steigers staan, hij wil het wel 1 jaar uitstellen.

08 december 2011

Minister Donner (Binnenlandse Zaken) wil niet wachten met de herverdeling van het gemeentefonds tot de decentralisaties goed in de steigers staan. Hij is wel bereid om de operatie één jaar uit te stellen.

Maatschappelijke zorg

Dit schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Het  uitstel geldt niet voor het onderdeel maatschappelijke zorg. De effecten van de decentralisaties AWBZ en Jeugd worden daarmee in 2013 in de verdeling meegenomen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) had hiervoor gepleit.

Onderzoek
De VNG wil dat de integrale herverdeling wordt uitgesteld tot in de volgende raadsperiode. Donner laat de integrale herverdeling momenteel onderzoeken. De resultaten daarvan worden in april 2012 verwacht.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
UItstel met één jaar, dus tot 1 januari 2013, betekent dat de nieuwe regeling pas in de begroting 2014 voor het eerst kan worden toegepast. Voor de begroting 2013 dient de informatie namelijk rond 1 juli beschikbaar te zijn.
Advertentie