of 59082 LinkedIn

Den Oudsten: Luchthaven Twente niet failliet

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede zegt dat de organisatie Luchthaven Twente niet failliet is. Hij reageerde daarmee op de bewering van de vereniging van omwonenden van Luchthaven Twente (VOLT).
Reageer

De organisatie voor de gebiedsontwikkeling van Luchthaven Twente (ADT) is niet technisch failliet. Dat zei burgemeester Peter den Oudsten van Enschede vrijdag. Hij reageerde daarmee op de bewering van de vereniging van omwonenden van Luchthaven Twente (VOLT).

12,8 miljoen

VOLT kwam vrijdag met de melding over het faillissement omdat de bijgestelde plannen voor de ontwikkeling van het luchthaventerrein een bedrag van 12,8 miljoen vragen. Omdat ADT zelf geen middelen heeft zou dat volgens vereniging een technisch faillissement betekenen. Den Oudsten noemt het een rare redenering.

Gat dichten
De burgemeester, die namens Enschede deel uitmaakt van het ADT, wijst op de grote veranderingen in de woningmarkt. 'Daarom bouwen we minder huizen en is er meer ruimte voor bedrijvigheid.' Dat levert minder op dan aanvankelijk begroot. Samen met de provincie Overijssel, de andere partner in het ADT, moet dat gat worden gedicht. 'Dan is er een sluitende begroting en zijn we een gezonde onderneming', aldus Den Oudsten.

Openheid

VOLT vraagt met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur aan Den Oudsten en commissaris van de Koningin Ank Bijleveld maximale openheid te betrachten. Den Oudsten zegt dat dit al gebeurt. ,,Alleen als het gaat om concurrentiegevoelige cijfers, zoals die over grondexploitatie, is het overleg besloten."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners