of 59250 LinkedIn

Den Haag wil nieuwe corporatie voor Vestia-huizen

De gemeente wil voorkomen dat er een tekort aan sociale huurwoningen ontstaat en dat goedkopere woningen in prijs zullen dalen.
Reageer

De gemeente Den Haag wil da er en nieuwe, tijdelijke woningcorporatie komt die zich gaat ontfermen over de huizen van het noodlijdende Vestia. Dat schrijft Trouw.

Tekort sociale huurwoningen
In Den Haag staan zo'n 20 duizend woningen die in het bezit zijn van Vestia. De gemeente vreest dat als deze woningen verkocht worden om zo uit de financiële problemen te komen, er een tekort aan sociale huurwoningen zal komen. Ook zullen huisbezitters met een flinke waardedaling te maken krijgen als ineens 20 duizend goedkope koopwoningen op de markt komen. Bovendien is de gemeente bang dat huisjesmelkers hun slag zullen slaan, aldus het artikel.

Participeren
Een nieuwe, tijdelijk corporatie kan deze gevolgen ondervangen, denkt de gemeente. Andere Haagse woningcorporaties zouden bereid zijn te participeren in de nieuwe corporatie. Volgens Trouw heeft de gemeente een brief geschreven aan demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken met dit voorstel. Eerder liet het Rotterdamse stadsbestuur ook weten bezig te zijn met plannen om Vestia-woningen onder te brengen in andere corporaties.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.