of 61441 LinkedIn

Den Haag heeft al 2 miljoen terug

Het grootste deel van de ten onrechte overgemaakte 2,5 miljoen euro aan uitkeringen heeft de gemeente Den Haag zondag terug. Inmiddels is al meer dan 2 miljoen euro op de Haagse bankrekening bijgeschreven, aldus de gemeente.
1 reactie

De gemeente Den Haag heeft zondag het grootste deel van de ten onrechte overgemaakte 2,5 miljoen euro aan uitkeringen terug. Inmiddels is al meer dan 2 miljoen euro op de Haagse bankrekening bijgeschreven, aldus de gemeente.

Hoogste bedrag: 1 ton

De gemeente stortte donderdag bij 69 mensen die werken met behoud van uitkering, een te hoog bedrag aan zogeheten 'premie proefplaatsing'. Het hoogste bedrag dat onterecht werd uitgekeerd was 108.117 euro en het laagste bedrag 7419 euro.

Punt in plaats van komma

De gemeente denkt dat de bedragen niet juist in het informatiesysteem zijn ingelezen, doordat er een punt stond waar volgens de Nederlandse schrijfwijze bij geldbedragen een komma had moeten staan. Een medewerker die de betalingen controleerde ontdekte de fout. Een persoon heeft een deel van het bedrag opgenomen. Met deze persoon wil de gemeente om tafel om te kijken hoe het geld kan worden terugbetaald. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Maar door dit geklungel moet de gemeente nog steeds achter E 500.000 aanhollen! Het is nog maar de vraag wat er dus aan 'de strijkstok' blijft hangen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners