of 62236 LinkedIn

Den Bosch vergeet waterschapsbelasting

De gemeente Den Bosch is in 2011 bij ongeveer 2000 adressen vergeten waterschapsbelasting te heffen.
5 reacties

Van ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven in Den Bosch is vanaf 2011 vergeten om waterschapsbelasting te innen. De huishoudens en bedrijven hebben in december het onaangename bericht ontvangen dat ze alsnog enkele honderden euro's moeten betalen. 

Niet in de administratie
Het waterschap Aa en Maas heeft dat bekendgemaakt en de gemeente Den Bosch erkende dinsdag verantwoordelijkheid voor de fout. 
Tijdens een interne controle eind vorig jaar is gebleken dat de 2000 huizen en bedrijven niet in de administratie van de gemeente Den Bosch stonden.

Belastingsamenwerking
In een verklaring liet de gemeente dinsdag weten dat door een fout in de verwerking de WOZ-waarde van met name nieuwbouwobjecten niet is doorgegeven aan de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), de organisatie die vanaf 2011 de lokale belastingen int. ,,We betreuren het ten zeerste dat burgers hierdoor geconfronteerd worden met belastingaanslagen voor oude belastingjaren of met belastingaanslagen voor meerdere jaren tegelijk. We hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke fout in de toekomst opnieuw kan gebeuren'', aldus de gemeente.

Betalingsregeling
De betrokkenen krijgen een betalingsregeling aangeboden. De adresgegevens van alle inwoners van de hele regio worden nu gecontroleerd of bepaalde aanslagen nog niet zijn opgelegd.

 

Interim-directeur Marieke Vrisou van Eck van BSOB beschouwt de problemen met de waterschapsbelasting in Den Bosch als een incident.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerrie op
Nieuw computersysteem weer zeker. Alleen de overheid krijgt het voor mekaar om een half miljoen te laten zweven. Kun je nagaan hoe de overheid met geld omgaat. Zo is de crisis begonnen.
Door Jakov op
Ben benieuwd wat de hoogte is van het totaalbedrag dat niet is opgelegd en wat de verhouding is ten opzichte van de totale opbrengst.
Elk nadeel heeft zijn voordeel: Misschien volgend jaar een wat lagere verhoging van de waterschapslasten.
Door Stokje op
Wat een onzinreacties hieronder. Er wordt niets afgewenteld.
Iedereen moet gewoon de waterschapsbelasting betalen.
Door Mijn mening op
Jammer dat deze grove fout weer afgewenteld wordt op de burgers. Het bedrijf zou zelf voor die schade moeten opdraaien. Maar heden ten dage is het zo (ook in de politiek): waar instanties en politici falen moeten de burgers het nadeel maar blijven betalen!
Door Jannie op
Mooie meevaller voor het Waterschap...
Krijgen de gedupeerden ook nog een tegemoetkoming, behalve een betalingsregeling?
Ik zou als burger allerminst geamuseerd zijn.
Betekent dit ook dat een grote leemte is ontdekt in de BAG-WOZ-koppeling?