Advertentie
financiën / Nieuws

Declarerende burgemeester Vlissingen bedreigd en beledigd

Burgemeester Roep van Vlissingen is bedreigd en beledigd naar aanleiding van het onderzoek naar mogelijk onterechte declaraties.

06 augustus 2013

De door zijn declaraties in opspraak geraakte burgemeester van Vlissingen, René Roep, heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Een woordvoerster van de gemeente Vlissingen heeft dat dinsdag bevestigd na berichtgeving hierover door de PZC.

Telefoontjes en e-mails
Roep heeft in (nachtelijke) telefoontjes en e-mails bedreigingen ontvangen. De gemeentewoordvoerster kon niet zeggen of de bedreigingen verband hielden met de declaraties van de burgemeester.

Over de rechtmatigheid van declaraties van Roep en andere (oud)leden van het college is ophef ontstaan. Roep had onder meer een duur bed en dure huisraad in rekening gebracht.


Quickscan

Naar aanleiding van het rumoer over het declaratiegedrag van het Vlissingse college heeft een accountantskantoor een zogeheten quickscan uitgevoerd. De fracties in de gemeenteraad vinden echter dat ze op basis van de quickscan niet zorgvuldig genoeg kunnen oordelen of altijd op de juiste wijze is gedeclareerd.


Commissie raadsleden

Daarom besloot de gemeenteraad maandagavond tijdens een speciale raadsvergadering een vervolgonderzoek naar de declaraties in te stellen. Een commissie van raadsleden gaat dat onderzoek zelf uitvoeren.

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / organisatie adviseur
Al jaren is het gedoe met declaraties van bestuurders en het houdt niet op. Ik stel daarom voor dat bestuurders NIETS meer mogen declaren en alles moeten betalen uit hun salaris en gefixeerde onkostenvergoeding. En als je dat tekort vind, moet je geen bestuuder worden.
Kritikus / Geen Hagenees
Bedreigen vind ik te ver gaan! Maar deze meneer Roep maakt het wel erg bont en dat het bloed van sommige Vlissingers gaat koken, dat is wel begrijpelijk. Ook bij mij kookt het, als ik dit allemaal lees. "Ik steel, maar als ik gepakt wordt, betaal ik echt wel terug", aldus de burgemeester met de losse handjes..



Als ik de gemeente vraag om het gras te maaien voor onze huizen, dan kan dat niet meer kan i.v.m de bezuinigingen. Maar de heer Roep ontvangt zomaar geld voor nieuw aangeschaft meubilair en voor diners met veel drank onder werktijd, ja dan word ik wel heel erg boos. De raadsleden die ook van geen aanpakken weten, iedereen zit daar om elkaar te beschermen, in welke tijd leven we eigenlijk?



Roep moet de eer aan zichzelf houden en al het te veel ontvangen geld van de burgers direct terug betalen. Ook wethouder Damen die op dit moment buiten het nieuws word gehouden, heeft heel veel beloftes gedaan o.a de nieuwe jachthaven!! Dat kan helemaal niet.
Kritikus / Geen Hagenees
De Vlissingse burgemeester declareerde ruim 42.000 (!) euro in 1 jaar tijds.

Dan ben je toch wel volkomen van de pot gerukt. Voor deze Roep geldt: Wegwezen!

En waarom heeft de gemeentesecretaris, die deze declaraties goedkeurde, niet veel eerder aan de bel getrokken ?
Hans / afdelingsmanager
Ach gut, wat zielig voor meneer Roep. Hoop van harte dat hij nog lang heel veel last van zijn declaratiegedrag zal hebben.
hans wieser / senior project/programmamanager
Of het € 42.000 of € 4200 is maakt helemaal niets uit. dat hij belooft het terug te betalen, doet niet terzake.En hoe die man tot nu toe funktioneert, staat geheel los van het feit dat deze burgervader heeft geprobeerd zich te verrijken met gemeenschapsgeld. Hij heeft een greep uit de kas van de baas gedaan potdorrie!!! Daar is maar één maatregel voor: direct oneervol onslag!!!! Dat zou de koffiejufrouw of bode ook krijgen. Niks geen wachtgeld. Kom op CdK van Zeeland danwel Minister BZ laat zien hoe jullie denken over de integriteit van bestuurders. Telereer niets dan krijgen bestuurders misschien weer een beetje respect ipv dat de burgers denken dat jullie elkaar de handen boven het hoofd houden.

Wat is die man daarnaast ook dom en/of brutaal geweest. De afgelopen jaren heeft hij vele ex-collega's zien struikelen over de zelfde misstappen.

Hij heeft wel lef ......het was de schuld van de secretaresse. Wie lag er nu eigenlijk op dat dure bed?
Sjoerd Visser
Als je als gemeenteraad je burgemeester blijft steunen zodat hij kan aanblijven...vraagt om nader onderzoek. Het lijkt namelijk dat er nog meer verborgen is gehouden dart misschien wel raasdsleden kan schaden. Normaliter ontsla je fraudeurs...en doe je aangifte. Helaas dekken plaatselijke politici elkaar als het om minder fraaie dingen gaat. Hier in Almelo zijn er onfrisse zaken gepleegd wat betreft 2 bedrijven...die worden tegengewerkt met de bedoeling om die bedrijven kapot te maken. (CDA, PvdA en VVD als meerderheid toen). Zelf een bestemmingsplan werd daarvoor gewijzigd, dwangsommen gegeven toen de eigenaresse de zaak liet doordraaien, de rechter zei zelfs dat de gemeente Almelo NIETS (behalve de hier al jaren aanwezige onfatsoenlijkheid!!!) in de weg stond om het besluit terug te draaien. Zelfs de meldingsprocedure naar de eigenaresse (aanschrijven dat er een bestemmingsplanwijziging op de loer ligt/eraan komt moest gewijzigd worden, want daar mankeerde zodanig wat aan dat het erg in het nadeel was van de eigenaresse !!! Dit wetende als gemeenteraad bleef men stug doortreiteren met dwangsommen. Na 4 jaar heeft men het bestemmingsplan teruggedraaid maar de dwangsommen NIET kwijtgescholden. Hier dekt men elkaar ook vanwege die misselijke streek naar die eigenaresse. De ellende komt in NL vooral door politici die verkeerde besluiten nemen en voornamelijk bezig zijn met zichzelf en hun imago...dus niet door een recessie. Daar worden teveel ONSCHULDIGE mensen het dupe van...van die eigengereidheid van de overheid (ook plaatselijk!!!). Al die plaatsen bij elkaar maken er een enorme puinhoop van en laten anderen ervoor opdraaien i.p.v te protesteren tegen de landelijke kaalslag op allerlei gebied. Dat gemanipuleer en die streken zouden bestraft moeten worden...het liefst met ONEERVOL ontslag uit de politiek. Zulke misstanden opgelost worden en de daders moeten bestraft worden! Immers het is een voorbeeldfunctie...en men heeft het slechte voorbeeld gegeven. Dan dien je zwaar gestraft te worden vanwege MISBRUIK van macht !!!!!! Dus niet dekken!!! Wat een misselijkmakende figuren die elk fatsoen aan de laars lappen als ze er zelf maar beter van worden. DAT KAN NIET DOOR DE BEUGEL.

Geen wonder dat de meeste inwoners van dit land het vertrouwen in een eerlijke menselijke fatsoenlijke overheid allang verloren zijn...gezien de leugens die men als oplossingen doordrukt en het misbruik van macht op grote schaal.
Jos praat / beleidsmedewerker
Met je eens Harold. Maar wat ik niet begrijp is dat je als burgemeester een bed en huisraad kunt declareren. Kennelijk bestaan er regels die zoiets toestaan, anders had de gemeentesik niet geparafeerd.

Kan daar niet eens paal en perk aan worden gesteld?
hans wieser / senior project/programmamanager
Hahahahahaha natuurlijk kan je geen auping declareren, maar die gemeentesiks staan onder grote druk van "hun baas". Raden wie dat is....

De vm burgemeester van Lingewaard zette zijn sik ook onder druk en die parafeerde braaf alle declaraties, met de gedachte: Ach daar vraagt niemand naar. Burgemeester ontslagen en ook de sik is daar nu weggestuurd.

Het zou goed zijn alle declaraties in gemeenten te laten checken door de onafhankelijk accountant. Die kijkt naar rechtmatigheid en mag niets met de mantel der liefde bedekken.

Zeker als collegeleden langer met elkaar in de pluche zitten vervagen niet alleen de partijbelangen maar ook de normen en waarden.

Helemaal met Sjoerd eens. Alleen keihard optreden van hogerhand kan het respect van de burger terugwinnen. Zoals ik al schreef, oneervol ontslag zoals dat voor iedereen geldt die steelt van de baas. En natuurlijk geen wachtgeld!!!! Dat zou een beloning voor slecht gedrag betekenen.

Waarom de gemeenteraden niet optreden? Daar is het zeer bedenkelijke nivo van het gemiddelde raadslid debet aan. Die kijken nog steeds erg op naar een burgemeester en ach de man heeft toch ook een heleboel dingen goed gedaan voor onze gemeente .........................

Trouwens weet iemand al wie er in dat dure bed sliep????
Hannes Haganum / kritisch lezer
Volgens mij is het normaal dat je als ambtenaar of gezagsdrager overdag met je kont op een stoel en aan het bureau van de gemeente zit, maar dat je toch slaapt en of de liefde bedrijft in een door je zelf betaald bed. Alleen als iemand tijdelijk ergens interim-burgemeester is, dan is het logisch dat de betreffende gemeente voor woon- en werkruimte zorgt.
Kritikus / Geen Hagenees
Niets nieuws ondert de zon: Het is al jaren een grote rotzooi in Vlissingen.

Tijd dat deze gemeente onder verscherpt toezicht wordt gesteld.

http://www.leoverhoef.nl/dossiers/vlissingen.html
O. ten Hove
Is er ook al aangifte gedaan tegen de burgemeester wegens corruptie en fraude?
t. faber / gepensioneerd
Dat een ethisch benepen persoon als de heer Roep een belangrijke bestuurlijke functie toebedeeld heeft gekregen moge als het zoveelste bewijs dienen van het feit dat de bestuurlijke inteelt als een voortwoekerend gezwel in de Nederlandse maatschappij voortwoekert.
Advertentie