of 58952 LinkedIn

Connexxion overweegt 'strooiclaim' bij Zaanstad

Openbaar vervoerder Connexion overweegt een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Zaanstad. In Zaanstad konden dinsdagochtend wegens gladheid geen bussen uitrijden. Omdat de gemeente kampt met een zouttekort heeft Zaanstad op de busroutes gestrooid met zout dat was vermengd met zand. Connexion betwijfelt of Zaanstad zich een goed wegbeheerder heeft getoond.
5 reacties
Openbaar vervoerder Connexion overweegt een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Zaanstad. In Zaanstad konden dinsdagochtend wegens gladheid geen bussen uitrijden. Omdat de gemeente kampt met een zouttekort heeft Zaanstad op de busroutes gestrooid met zout dat was vermengd met zand. Connexion betwijfelt of Zaanstad zich een goed wegbeheerder heeft getoond.

Zand
‘Wij hebben wel degelijk vanaf vijf uur ’s ochtends gestrooid, met een mengsel van zout met zand’, zegt woordvoerder Elly Klut van de gemeente Zaanstad. Zij reageert wat verbolgen op de berichtgeving in diverse media die donderdag prominent brachten dat Zaanstad de bussen niet konden uitrijden omdat de gemeente niet gestrooid zou hebben. De NOS meldde dat de gemeente met zand in plaats van met zout had gestrooid – een minder effectief middel in de strijd tegen de gladheid . De woordvoerder is verbaasd over deze ‘verkeerde’ berichtgeving, maar zij erkent dat Zaanstad met een groot tekort aan zout kampt. De gladheid zou echter zijn ontstaan door ‘excessieve sneeuwval op een lastig moment’, namelijk vlak voor en tijdens de avondspits woensdag. Hierdoor kon er eenvoudigweg niet goed geruimd en gestrooid worden, volgens de woordvoerder. De tien centimeter sneeuw heeft hierdoor volgens de gemeente voor zoveel gladheid gezorgd, dat ook als er wel voldoende zout zou zijn geweest, de gladheid niet goed bestreden had kunnen worden.

Claim
Connexion betwijfelt de lezing van de gemeente. ‘Wij hebben geconstateerd dat het te glad was om veilig te kunnen rijden, de gemeente heeft hierin als wegbeheerder een verantwoordelijkheid,’ zegt een woordvoerder van het vervoersbedrijf. ‘Wij gaan hier zeker over in gesprek met de gemeente en onze opdrachtgever. Wij hebben een inkomensverantwoordelijkheid en konden daar vanochtend niet aan voldoen. ’

 

Zouttekort
Veel gemeenten kampen dezer dagen met een zouttekort. Ook Rijkswaterstaat doet zuiniger met zout. Zaanstad strooit niet meer op fietspaden,  en niet meer bij openbare gebouwen zoals ziekenhuizen en bejaarden- en winkelcentra. Volgens de woordvoerder leidt dit weliswaar tot ‘valpartijen’, maar er zijn er nog geen ongevallen bekend bij de gemeente die hierdoor zijn ontstaan. ‘Wij geven dan ook geen negatief reisadvies.’ Volgens verantwoordelijk wethouder Ronald Ootjers zijn de problemen ontstaan door de excessieve sneeuwval, niet door een tekort aan zout. Een door de Haagse wethouder geopperde gezamenlijke inkoop van zout is volgens hem dan ook geen oplossing. Overigens heeft Zaandam wel al nieuw strooizout in Duitsland besteld. Dat zou ‘binnen vijf dagen’ geleverd worden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door xiarely (cheap designer handbags) op
discount designer handbags however are by far the most popular product under the fashion label, thanks to their second to none quality,shows through in every cheap handbags.a pair of elegant ladies dressed like a simple presentation.Cheap jimmy choo handbags,so long as to correctly"retro"Our
cheap designer handbags is a good way for you to own them as we are carrying out sales promotion now. They are all of high quality and with unique designs.
cheap replica designer handbagsand
wholesale replica designer handbags online with long.here you can choose what you like. and is easy for you.welcome to our
wholesale handbags store.and just have a look.
Door toysnow op
OH en strooien was een beetje LASTIG als alle wegen volgepropt en vast stonden.

In de regio Haarlem-Zaanstad- Amsterdamreden geen bussen.

Zeker allemaal geen leuke steden?

Ook in andere delen vh land was openbaar vervoer vrij lastig.
Door Jurist op

@juridisch beleidsadviseur

Zaanstad geen leuke stad? Wat een onzin.

ps: een leuk artikeltje voor jou

Minder Strooien
plaats van 24/7 elke vierkante meter te strooien moet het kunnen voorkomen dat logistieke zaken haperen als bar weer opsteekt. Dat betekent niet-noodzakelijke bezoeken uitstellen, meer thuiswerken, rustiger rijden en mindere beschikbaarheid van producten en mobiliteit accepteren. In veel Europese landen is dat volstrekt normaal. Daar is de zelfredzaamheid ook een stuk groter.
http://sargasso.nl/archief/2010/01/08/het-saillant-minder-strooien/#comment-403748



 

Door juridisch beleidsadviseur op
Gemeente Zaanstad heeft absoluut te weinig gestrooid, en heeft ook niet het sneeuw proberen weg te borstelen. Als enige stad in het land reden er geen bussen. Als je net over de gemeentegrenzen kijkt zoals wormerland, oostzaan etc dan zie je dat daar wel een doorkomen aan is. Enkel in Zaanstad moesten jongeren automobilisten helpen auto's over bruggen te duwen. Bruggenstad vind het ook heel normaal om alle bruggen in de spits te openen.

Ik kan hier maar 1 ding op zeggen. Zaanstad is geen leuke stad en zal nooit vooruit komen zolang de bereikbaarheid zo slecht blijft. Als heel nederland fillevrij is, dan kan je alsnog 40 minuten op de toegansweg naar de snelweg staan. En de ANWB meldt nog steeds dat er geen files zijn. Tja als zaanse stoplichten daarvoor zorgen...

Verder zijn er 3 wijken achter het spoor. De enige die binnen 10 minuten die wijken kan doorcrossen is de bus... Tja als 1 raadslid de openstelling van de brug tegenhoud omdat ie bang is dat een bewoner van de ene wijk boodschappen doet in de andere wijk.

Als Zaanse burger kan ik alleen maar zeggen: let goed op op wie je stemt binnenkort. Zaanstad heeft qua ligging het in zich om een belangrijke voorstad van amsterdam te zijn. Toch trekt een ex amsterdammer liever naar Purmerend of nog erger: Almere. Waar ligt dat toch aan? Och ik weet het ondanks dat beide steden fors verder van amsterdam liggen kunnen die bewoners sneller in amsterdam (op hun werk) komen.

Als laatste vind ik dat Connexxion niet zo moet zeuren. Als er gestaakt moet worden om een paar centen of omdat een collega is lastig gevallen, hoor je ze niet. Nu dus ook maar heel snel hun mond dicht houden. Maarja deze club houdt erg veel van geld.
Door toysnow op
Excessieve sneeuwval?

Lol, men is echt niks meer gewend.
Het heeft 1x, 2 uurtjes lang gesneeuwd.

Ach en Connexion, leg je er bij neer dat het gewoon overmacht was. En probeer niet overal een $ op te plakken.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners