of 59318 LinkedIn

Cao-overleg waterschappen klapt

Het cao-overleg tussen FNV, CNV en de Unie van Waterschappen is vastgelopen. De vakbonden vinden het loonbod van de werkgever te laag.

Het cao-overleg tussen FNV, CNV en de Unie van Waterschappen is vastgelopen. De vakbonden vinden het loonbod van de werkgever te laag.

De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent voor 2018, 2,5 procent voor 2017 en een eenmalige uitkering van 500 euro voor de nog niet uitgekeerde 1,4 procent uit de loonruimteovereenkomst ABP. De Unie van Waterschappen (UvW) wil niet meer dan 4 procent over 2 jaar bieden. Vakbonden sluiten landelijke acties niet uit.

 

Ver achter

Bestuurders Xander van de Scheur en Martha Rotgers van FNV Overheid zeggen het onbegrijpelijk te vinden dat de koepelorganisatie niet bereid is medewerkers van de waterschappen ‘een fatsoenlijke loonsverhoging’ te geven. ‘Hoewel ze roepen dat ze “de beste overheidswerkgever” willen zijn, blijven zij ver achter bij andere overheidssectoren als het gaat om loon. Dat is zo’n 5 procent en dat is niet niks’, aldus de bondsbestuurders.

 

Acties

Al ruim een jaar wordt onderhandeld over een nieuwe cao. De cao voor de ruim 10.000 werknemers bij de waterschappen verliep in januari 2017 verlopen. Eerder dit jaar werden al lokale acties bij waterschappen georganiseerd, maar tot een landelijke actie was het nog niet gekomen. Rotgers: ‘Nu de werkgever al zo’n anderhalf jaar zijn eigen medewerkers negeert als het gaat om een realistische loonsverhoging, wordt de roep tot actie groter. De komende periode mogen onze leden zich daarover uitspreken.’

 

 


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Waarschijnlijk is je bron al jaren geleden opgedroogd!
Door @Gerben op
Uit de "Personeelsmonitor Decentrale overheidssectoren" blijkt dat de waterschapssalarissen gemiddeld toch tussen 4% en 6% achter blijven ten opzichte van gemeente, provincie en rijk.
Wellicht klinkt dit erg onwaarschijnlijk voor je, maar het is helaas wel zo.
Door Gerben op
"Ver achter bij andere overheidssectoren"

minus de gemeenteambtenaren s.v.p. aan dit citaat toevoegen, anders is er sprake van grove omissie!

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners