of 59179 LinkedIn

'Budgetten G4 voor personeelsfeestjes verschillen'

Bij de grootste vier gemeenten in Nederland bestaan flinke verschillen in het budget voor ontspanning met collega’s. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van eigen onderzoek. Het budget voor Amsterdamse ambtenaren is groter dan in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Bij de grootste vier gemeenten in Nederland bestaan flinke verschillen in het budget voor ontspanning met collega’s. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van eigen onderzoek. Het budget voor Amsterdamse ambtenaren is groter dan in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Budget niet volledig gebruikt

Amsterdam heeft zo’n vijf miljoen per jaar beschikbaar gesteld voor het vergoeden van bedrijfsuitjes en teambuildingsdagen voor de ambtenaren. Voor de 14.000 Amsterdamse ambtenaren is dat gemiddeld zo’n 350 euro per persoon, zo berekent de krant. Een belangrijke kanttekening is dat niet iedere ambtenaar het budget (volledig) gebruikt. Per medewerker werd er zodoende afgelopen jaar gemiddeld 88 euro uitgegeven aan niet-zakelijke recepties en feesten.

Bezuinigingen
Het verschil tussen de maximale bedragen is fors: Den Haag maakt per ambtenaar 125 euro per persoon vrij voor uitjes. Utrechtse ambtenaren moeten het doen met 100 euro. In Rotterdam is er slechts 60 euro per medewerkers over voor bedrijfsuitjes.  Volgens De Telegraaf is er de afgelopen jaren flink bezuinigd op de budgetten en was er voor Amsterdamse ambtenaren in 2015 nog 500 euro beschikbaar.  Ook in andere gemeenten is er flink bezuinigd op kosten voor ontspanning.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ernst (beschouwer) op
Geen nieuws. Wat zegt dit nou? Kunnen we dit ergens aan relateren? Of is de conclusie dat de ruimhartigste gemeente (feitelijk 88 Euro) en de zuinigste gemeente (60 Euro budget) nauwelijks uit elkaar lopen. Betere kop zou zijn, "kosten personeelsuitjes vergelijkbaar in de G4!" Maar dat is geen nieuws dus.
Door Bas (beleidsmedewerker) op
een teambuilddag met opdrachten, rollenspellen etc. wordt aangemerkt als ontspanning?