of 59318 LinkedIn

Brussel verslikt zich in Noord-Hollandse koffie

3 reacties
De Europese Commissie grijpt in bij het koffiecontract van het provinciebestuur van Noord-Holland. Brussel heeft ontdekt dat de organisatie een openbare aanbesteding heeft gedaan voor specifiek een bepaald keurmerk biologische of fair trade-koffie. 'Deze procedure schaadt de concurrentie en is in strijd met de EU-regels inzake overheidsopdrachten', meldde de Europese Commissie donderdag.

Voordelig
Brussel meent dat het provinciebestuur ook andere of vergelijkbare keurmerken of fabrikanten een kans moet geven. 'Een keurmerk is geen geschikt criterium om de economisch meest voordelige aanbieding te selecteren', aldus de Europese Commissie, die de selectiecriteria van de provincie bovendien te onduidelijk vindt.

 

Boete
Als de Europese Commissie binnen twee maanden geen bevredigend antwoord ontvangt, kan zij de zaak aanhangig maken bij het Europese Hof van Justitie en een boete eisen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul op
Volgens mij kijkt de EC of er niet iets te selectief is aanbesteed zodat maar één partij kans maakt.

In de trant van, vraag offertes voor een nieuwe auto, maar er moet wel een echte ster op de grill staan...
Door Bart (Consultant) op
Het is maar goed dat Europa zich tot de hoofdzaken beperkt, je zou toch niet willen dat ze zich met elk detail gaan bemoeien.

Toch??
Door inge eshuis (raadslid Gem. Assen (D66)) op
als ik bovenstaand bericht goed interpreteer dan bepaald de europese commissie ook de economsiche meest voordelige aanbieding? Volgens mij gaan zij daar niet over. De regels voor aanbesteding zijn divers per gemeente. Niet voor niets dat vele gemeentes hiermee de mist ingaan.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners