of 58952 LinkedIn

'Bruggen Noord-Holland staan op instorten'

Ook bij de aanlegsteigers van de veerboot van Texel en Den Helder is er een waslijst van mankementen geconstateerd
Ook bij de aanlegsteigers van de veerboot van Texel en Den Helder is er een waslijst van mankementen geconstateerd

Tientallen bruggen en viaducten in de provincie Noord-Holland vertonen dusdanig ernstige problemen door achterstallig onderhoud dat er onacceptabel risico bestaat op instorten. Dat blijkt uit onderzoek door EenVandaag en NH Nieuws.

Instortingsgevaar

Scheuren, verzakkingen, falende wapening, vervorming en extreme roest. Het zijn slechts enkele van de vele gebreken bij bruggen en viaducten in het rijkswegennet in de provincie Noord-Holland. Via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur kreeg NH Nieuws ruim tweehonderd inspectierapporten van Rijkswaterstaat in handen waaruit dit blijkt. Bij sommige locaties is er zelfs sprake van instortingsgevaar.

 

Acute problemen

De helft van het totaal aantal Noord-Hollandse bruggen, tunnels, sluizen en viaducten is onderzocht. Uit de honderden interne inspectierapporten komt een beeld naar voren van grootschalig achterstallig onderhoud. Op ruim honderd locaties verspreid over de hele provincie zijn de problemen acuut, omdat wettelijk normen worden overschreden. Zeker twintig bruggen, tunnels en viaducten verkeren zelfs in dermate slechte staat dat dit direct gevaar op kan leveren voor de weggebruiker. Het gaat om bruggen en viaducten verspreid over heel Noord-Holland. Diverse cruciale knooppunten rondom Amsterdam zijn er slecht aan toe.

 

Een uitgebreid artikel over de staat van Noord-Hollandse bruggen is te vinden bij NH Nieuws

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Doorzichtig: ze willen gewoon meer geld voor hun sector door flink angst aan te jagen. En dan bouwen ze een nieuwe brug, zoals de Botlekbrug bij Spijkenisse, en heeft de nieuwe brug vrijwel dagelijks (meerdere) storingen, waardoor of het weg- of het scheepvaartverkeer gestremd wordt. Tel uit je winst....
Door doeterniettoe (-) op
@BertG: misschien wat beter lezen in plaats van dit soort opmerkingen, het gaat grotendeels over rijkswegen en -kunstwerken. Van het Rijk, niet de provincie. Dus los van de commissaris.
Door BertG op
Tja, dat krijg je nou met een Commissaris van de Koning die zelf ook op instorten staat.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners