of 60220 LinkedIn

Brexit treft Utrecht en Noord-Holland

Terwijl de provincie Noord-Holland en Utrecht gedupeerd worden door de Brexit, kunnen Noord-Brabant en Overijssel van de afscheiding van de Britten profiteren.
Reageer

De provincies Utrecht en Noord-Holland zijn het gevoeligst voor de brexit. Dat becijfert het ING Economisch Bureau in een woensdag verschenen rapport. Noord-Brabant en Overijssel kunnen juist profiteren van het Britse vertrek uit de EU. ING kijkt vooral naar de export naar het Verenigd Koninkrijk. Utrecht is sterk op de Britten gericht, terwijl Noord-Holland het grootste deel van de wederuitvoer naar de Britse eilanden voor zijn rekening neemt. 

Kansen
Voor Noord-Brabant en Overijssel ziet ING kansen. Zij hebben veel industrie die positiever af kan steken tegen Briste concurrenten als Groot-Brittannië niet meer in de vrije markt van de Europese Unie zit. De Randstad kan vooral profiteren van het aantrekken van bedrijven in de dienstensector die een kantoor in Europa willen hebben. Veel Europese regio's trekken echter aan deze bedrijven. Het noorden van het land is het minst gevoelig voor de brexit. Dat komt overigens mede omdat ING gas buiten de analyse heeft gelaten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners