of 59179 LinkedIn

Brexit-loket voor decentrale overheden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Kenniscentrum Europa decentraal hebben het initiatief genomen om het Brexit-loket in te richten bij kenniscentrum Europa decentraal in Den Haag. Het loket heeft als doel om informatiestromen omtrent de Brexit richting de decentrale overheden te communiceren en te kanaliseren.

Speciaal voor gemeenten, provincies en waterschappen is er sinds deze week een Brexit-loket. De decentrale overheden kunnen er terecht met vragen en zorgen over de gevolgen van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Kenniscentrum Europa decentraal hebben het initiatief genomen om het Brexit-loket in te richten bij kenniscentrum Europa decentraal in Den Haag. Het loket heeft als doel om informatiestromen omtrent de Brexit richting de decentrale overheden te communiceren en te kanaliseren. Op die manier kunnen signalen zo snel mogelijk bij alle betrokken partijen terecht komen.

Signalen en trends
Via het Brexit-loket worden de decentrale overheden op de hoogte gehouden van de stand van zaken van de onderhandelingen tussen het VK en de EU. Via het loket kunnen ook vragen omtrent de Brexit worden gesteld. De initiatiefnemers van willen de mogelijke gevolgen van de Brexit voor decentrale overheden in Nederland in kaart brengen. Daarom kunnen er signalen worden gemeld.

Trends uit de Brexit-helpdesk en binnengekomen knelpunten en signalen zullen geanonimiseerd worden gedeeld via het Brexit-loket. Daardoor kan eventueel direct actie worden ondernomen door de initiatiefnemers. Verder is het de bedoeling dat Binnenlandse Zaken en de koepelorganisaties gezamenlijk regionale informatiebijeenkomsten over de Brexit gaan organiseren.  

Het loket is bereikbaar via de website van Europa decentraal.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.