of 59123 LinkedIn

Brabantse euro’s voor innovatie

Startende ondernemers met een innovatief idee hebben geld nodig om dat idee te kunnen testen op technische haalbaarheid, door bijvoorbeeld de bouw van een prototype, stelt de provincie. Voor deze vroege fase van innovatie is de zogeheten proof-of-concept-financiering (POC) nodig. Bedrijven vinden hiervoor vrijwel nooit financiering op de kapitaalmarkt; een innovatief concept is geen garantie op succes. Brabant heeft daarom geld beschikbaar gesteld.

Voor de ontwikkeling van Brabantse innovaties trekt de provincie dit jaar 2,4 miljoen euro uit. Startende ondernemers met in potentie baanbrekende innovatie kunnen bij de provincie geld lenen.

Startende ondernemers met een innovatief idee hebben geld nodig om dat idee te kunnen testen op technische haalbaarheid, door bijvoorbeeld de bouw van een prototype, stelt de provincie. Voor deze vroege fase van innovatie is de zogeheten proof-of-concept-financiering (POC) nodig. Bedrijven vinden hiervoor vrijwel nooit financiering op de kapitaalmarkt; een innovatief concept is geen garantie op succes.

Brabant heeft daarom geld beschikbaar gesteld. ‘Startende mkb’ers geven een flinke impuls aan de Brabantse economie. Hun vindingrijkheid en innovatieve ideeën verdienen onze steun, want de cijfers tonen aan dat de proof-of-concept fondsen de innovatiekracht van Brabant versterken’, aldus gedeputeerde Bert Pauli (Economie, VVD).

Nieuwe banen
De POC-fondsen zijn ondergebracht bij Bright Move (Zuidoost-Brabant), Starterslift (Midden- en West-Brabant) en Ondernemerslift+ (Noordoost-Brabant). Startende innovatieve ondernemers kunnen daar een lening aanvragen. De afgelopen jaren hebben deze drie organisaties tientallen leningen aan starters verstrekt. Verschillende van hen hebben inmiddels vervolgfinanciering gevonden om hun product in de markt te zetten. Volgens de provincie heeft dat de afgelopen vier jaar honderden nieuwe banen en tientallen miljoenen euro ’s opgeleverd. Startende ondernemingen als SMART Photonics en Preceyes hebben gemaakt van een POC-lening.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.