of 63908 LinkedIn

Bovengrens aan salaris externen bij overheid

2 reacties
Het CDA wil een bovengrens stellen aan het salaris dat de rijksoverheid betaalt aan medewerkers die extern worden ingehuurd. De Tweede Kamerfractie vindt dat externen bij de overheid maximaal 181.000 euro op jaarbasis mogen verdienen, naar het voorbeeld van de salarisnorm die is afgesproken voor de publieke sector.
Argument
CDA-Kamerlid Marleen de Pater zal dit maandagmiddag bepleiten tijdens een overleg met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. De Pater vindt niet dat de rijksoverheid meer mag betalen aan extern personeel uit het topsegment met het argument dat hogere bedragen nodig zijn om deze medewerkers binnen te halen. Dat gebeurt nu nog wel.

Misbruik
Die redenering kan volgens De Pater misbruikt worden om extra loon te vragen voor alle rijksambtenaren: 'Want we willen zoveel mogelijk toppers.' Het CDA vindt het belangrijk dat er een bovengrens zit aan salarissen die worden betaald met belastinggeld.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (ambtenaar) op
Dan meteen ook een limiet aan het salaris van externen bij lagere overheden. Nu verdient een externe vaak 2,5 keer zoveel als de burgemeester en dat dan in maar drie dagen per week. Niet méér dan de burgemeester zou ik als norm willen invoeren. Dan nog verdient de externe meer dan de gemeentesecretaris, die altijd één of twee schalen onder de burgemeester zit.
Door Paul op
Heerlijk symboolvoorstel,
krijg je van die omroepconstructies.

Betaal niet mij, maar mijn BV...

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners